BARÇA
Misc 11/12/2018

Dembélé no fa tard al Camp Nou

L’extrem francès marca un gol ple de registres davant el Tottenham

2 min
Dembélé, un gran gol en tres escenes

BarcelonaDos dies després de tornar a fer tard a un entrenament i tornar a ser notícia pel seu caràcter despreocupat i díscol, Ousmane Dembélé va buscar fer-se perdonar ahir al Camp Nou. Si després del penúltim retard en un entrenament sense avís previ del francès Ernesto Valverde va deixar-lo fora de la convocatòria contra el Betis, ahir li va donar la titularitat davant del Tottenham. El francès va trigar set minuts a obrir la llauna gràcies a un gol ple de registres, a l’abast de pocs. En poc temps, Dembélé va tornar a ensenyar la seva pitjor cara, una nova falta de disciplina, i la millor, marcar un nou gol antològic.

Més murri que ningú, Dembélé va recuperar una pilota al seu camp després d’una jugada d’atac a pilota aturada del conjunt londinenc i va iniciar una carrera d’aproximadament 50 metres amb un canvi de ritme exquisit inclòs. Abans de plantar-se davant del porter del Tottenham, el seu compatriota Hugo Lloris encara va tenir temps de fer un retall amb tota la fredor del món per enganyar el seu defensor i enviar un xut creuat al fons de la xarxa. Amb posat seriós però eufòric, Dembélé va celebrar el seu gol amb la salutació militar, un gest que acostuma a repetir sovint. “És un jugador espectacular. Ha fet un gol que pocs futbolistes poden fer. S’ha equivocat fora del camp, però sap que els ha de corregir. No se l’ha de matar. Entre tots l’hem d’ajudar, com l’afició del Camp Nou, que avui li ha donat el seu suport”, va valorar després del partit un Carles Aleñá que va debutar a la Champions.

Contra el Tottenham, Dembélé va firmar la seva novena diana de la temporada: ja n’ha marcat cinc més que en tot el curs passat. A la Lliga de Campions ha fet dos gols -contra el PSV i el Tottenham-, sis a la Lliga -davant el Valladolid, l’Osca, la Reial Societat, el Rayo Vallecano, l’Atlètic de Madrid i l’Espanyol- i un a la Supercopa contra el Sevilla. De fet, és el tercer màxim golejador de l’equip només per darrere de Messi (17) i Luis Suárez (10).

Després d’un bon inici de temporada, més per les seves xifres golejadores que pel seu joc, Dembélé va anar de més a menys (perdent la titularitat) per tornar, últimament, a augmentar el seu rendiment, no només amb gols, sinó amb actuacions més madures i completes. El francès se segueix equivocant en algunes accions senzilles, errades impròpies en un futbolista del seu nivell, però la seva producció està sent molt alta: en els últims nou partits ha fet quatre gols i ha repartit cinc assistències.

Valverde aprecia aquestes xifres i, si bé després del seu retard en l’entrenament de diumenge demanava confiança per tractar la qüestió “internament”, ahir va donar la titularitat al francès i va lloar el seu gol: “Ha sigut un gran gol, l’ha resolt amb molta sang freda”. “Estic segur que tant el Barça com l’Ernesto sabran gestionar les qüestions disciplinàries de Dembélé”, va opinar el tècnic rival, Mauricio Pochettino.

stats