BARÇA
Misc 29/11/2019

Ousmane Dembélé no tornarà a jugar fins al febrer

L’extrem francès farà part de la recuperació a Qatar

i
Toni Padilla
3 min
Ousmane Dembélé no tornarà a jugar fins el proper febrer

BarcelonaLes proves que van fer al jugador del Barça Ousmane Dembélé van confirmar els pitjors pronòstics. El francès pateix una lesió muscular al bíceps femoral de la cuixa dreta i el temps aproximat de baixa és d’unes deu setmanes. Les sessions de recuperació del jugador es faran alternativament a l’Hospital d’Aspetar de Doha (Qatar) i a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Tot el procés estarà supervisat i realitzat pels serveis mèdics del Barça.

Des del club es va voler defensar un jugador que sembla encadenat al destí de lesionar-se cada dos per tres. Si en el passat des de dins del vestidor s’havia admès que Dembélé no es cuidava com toca, en aquesta ocasió el mateix tècnic Ernesto Valverde ja va dir dimecres que es tractava d’una jugada desafortunada. L’extrem es va lesionar precisament contra el seu exequip, el Borussia Dortmund, després d’una jugada en què va saltar dins de l’àrea per lluitar per una pilota als 25 minuts de joc. Dembélé, que va ser xiulat per l’afició alemanya, va marxar del terreny de joc plorant, frustrat per patir la seva tercera lesió aquesta temporada. De fet, ja s’havia quedat sense jugar el partit d’anada contra els alemanys, perquè estava lesionat.

La lesió obligarà Dembélé a treballar per tornar al terrenys de joc el febrer del 2020, quan s’haurien de jugar els vuitens de final de la Lliga de Campions. És a dir, es perdrà, començant pel partit d’aquest diumenge al camp de l’Atlètic de Madrid, partits prou importants, com el pròxim clàssic contra el Reial Madrid. L’exjugador del Rennes tampoc podrà arribar a temps per jugar la nova Supercopa d’Espanya del gener. Dembélé no podrà volar a l’Aràbia Saudita, on aquesta temporada s’estrena un nou format de torneig, amb semifinals i final del 8 al 12 de gener.

Aquesta és la tercera lesió de Dembélé aquesta temporada. La primera va ser un trencament de fibres a la cama esquerra que es va fer en la primera jornada de Lliga, en la derrota de l’equip d’Ernesto Valverde a San Mamés contra l’Athletic Club. El francès, que va anar de viatge a França el cap de setmana posterior al partit –el duel es va jugar en divendres–, es va presentar a l'entrenament com si res dilluns, però va notar molèsties i els serveis mèdics van confirmar la lesió. Va estar cinc setmanes de baixa. La segona lesió també va provocar debats dins del club. Va ser després de tornar al terreny de joc contra el Vila-real i jugar 45 minuts. Llavors el francès va entrar a la llista per jugar contra el Getafe, però va ser descartat just abans del duel. Segons Valverde, per unes molèsties. En total, l’ex del Dortmund ja ha patit vuit lesions des que va fitxar pel Barça el 2017. La nova lesió arriba pocs dies després que, en una entrevista als mitjans del club, l’atacant francès expliqués que s’estava cuidant més.

Griezmann, a punt

Contra el Borussia, Dembélé va ser substituït pel seu compatriota Antoine Griezmann, inicialment suplent. L’exjugador de la Reial Societat i l’Atlètic de Madrid, però, va firmar una bona actuació marcant el seu primer gol aquesta temporada a la Champions. Griezmann, doncs, serà titular al camp de l’Atlètic just el dia en què es retrobarà amb la seva antiga afició. La baixa de Dembélé també garanteix a Ansu Fati seguir més setmanes dins de la disciplina del primer equip, sense haver de baixar al filial.

stats