Barça
Misc 04/07/2017

Dani Ceballos i la lliçó amb Marco Asensio

El Betis busca una renovació exprés que elevi el preu d’un migcampista per qui es barallen Barça i Madrid

i
Natalia Arroyo
3 min
Dani Ceballos  i la lliçó amb Marco Asensio

BarcelonaEl nom del dia, ahir, era Dani Ceballos. Amb Marco Verratti fent treball específic a París, però lluny de la ciutat esportiva del PSG -té permís del club fins divendres-, l’atenció mediàtica se la va endur el migcampista del Betis, que a mitja tarda va passar per les oficines del club a Sevilla per revisar la seva situació. “En dues setmanes parlaré, estic tranquil”, va comentar en sortir. L’estrella de l’Europeu sub-21 s’ha convertit en l’objecte de desig del Barça i el Madrid, entre d’altres, que estan disposats a entrar en la subhasta per fitxar-lo. Precisament per això, l’entitat verd-i-blanca buscava una fórmula per treure’n el màxim benefici, perquè els deu milions de la clàusula de rescissió són una ganga en el mercat de fitxatges actual.

La prioritat del Betis és retenir-lo i els mitjans andalusos asseguraven que el club li està oferint una renovació de contracte (més enllà del 2020 que té ara) que elevaria la clàsula i el convertiria en el més ben pagat de la plantilla. Només té 20 anys, però és un dels millors talents que ha sortit del planter bètic en els últims anys i se’l vol convertir en l’ídol d’aquesta nova etapa ambiciosa. A més, el nou projecte de Quique Setién vol passar per les botes del seu 10, que ja amb el tècnic Víctor Sánchez del Amo, amb un futbol menys protagonista, va ser el líder del mig del camp. Partint des de l’interior esquerre, però movent-se per tota la zona central -a la base, a la banda, a la frontal de l’àrea- va portar el comandament del joc andalús. Les millors estones de futbol del Betis enguany naixien d’ell o de Joaquín.

El relleu generacional del Madrid

Però, durant la temporada, poques vegades s’ha vinculat el nom de Ceballos amb el Barça. Alguns cops més se n’ha parlat a la premsa de Madrid, sensible a la nova política de fitxatges de Florentino Pérez, atent als joves cracs del futbol estatal. La sub-21 espanyola, sense anar més lluny, tenia diverses peces clau blindades pel club blanc: el central Vallejo (que substituirà Pepe a la primera plantilla, després d’un any a la Bundesliga), el migcentre Llorente (que ha jugat cedit a l’Alabès i anirà donant respirs a Casemiro) i el mitjapunta Marco Asensio (suplent de luxe enguany, després de foguejar-se entre el Mallorca i l’Espanyol). A la banqueta, a més, hi havia Borja Mayoral, la carta guardada de Florentino per deixar marxar Morata sense traumes i, a sobre, fent caixa.

En aquest sentit, l’aposta per Dani Ceballos mantindria una línia coherent amb la nova manera de fer dels blancs, i aniria preparant el relleu de Modric. Però si la previsió de Zidane és donar-li pocs minuts la temporada que ve, no es descarta que se li permeti seguir jugant al Benito Villamarín, cedit, una temporada més. L’opció no desagrada a Sevilla, sobretot perquè Florentino Pérez estaria seduint el Betis amb el doble de la clàusula, uns 20 milions d’euros.

Anticipar-se a la jugada

Encara decanta més la balança a favor del Madrid el fet que el futbolista està representat per Bahia Internacional, un poderós grup d’agents instal·lat prop de la Plaza de Colón i que ronda sovint per Valdebebas. Pràcticament no té tractes amb el Barça -gestionava Pedro, però ara és al Chelsea-, i només manté vincle amb dos blaugranes, un de cadet i un de juvenil.

Però als despatxos del Camp Nou la sensació és que s’ha de fer un moviment àgil per anticipar-se al Madrid i tornar-li la jugada de Marco Asensio. Però des del club hi ha hagut poc moviment en aquesta direcció, i una veu pròxima al Betis creu que podria ser una estratègia més per inflar el preu que per desig real pel futbolista. Sobretot perquè l’arribada de Ceballos -que seria molt més assumible que la de Verratti- deixaria Denis Suárez en una situació delicada -ja ha acabat sent-ne substitut a la sub-21- i entraria en conflicte amb les intencions d’enviar Sergi Roberto al mig del camp i de promocionar Aleñà.

stats