28/05/2012

Una cursa amb crispetes i xampany francès

2 min
Alonso vola en una de les rectes al circuit de Mònaco.

Stanley Kramer va dirigir la pel·lícula El món és boig, boig, boig . Will Smith i Antonio Banderas, dos dels actors que es van acostar ahir a Mònaco des del Festival de Canes, devien pensar que aquell film estava inspirat en aquest mundial de F-1 tan esbojarrat. Sis curses, sis guanyadors diferents; no havia passat mai. Per segona vegada consecutiva, el pilot més ràpid als entrenaments no va sortir des de la pole . I Alonso, amb el Ferrari que tothom va crucificar a començament de temporada, torna a liderar en solitari el Mundial d'un miratge en què la gran veritat és la seva habilitat. Si el campionat segueix així, les cases d'apostes faran fallida.

El Gran Premi del principat va ser fidel als seus principis. Novament va guanyar el pilot que sortia des de la posició preferent, com gairebé sempre. Fer avançaments pels estrets i recargolats carrers d'aquest circuit és pràcticament impossible. Tant, que molts pensaven que la competició seria avorrida i monòtona, com una caravana de tornada a casa a l'autopista un diumenge d'estiu. Però el GP de Mònaco ha tornat a satisfer els que creuen que és la joia del calendari.

La pluja acostuma a aportar més emoció a les curses. Tal com va aquesta temporada, ahir no calia. Tot i això, l'aigua que va caure a les últimes voltes va afegir més incertesa, amb un final espectacular de sis pilots lluitant pel podi i diferències mínimes a la meta. Van ser deu voltes que van justificar tot un cap de setmana al qual acostumen a posar més pa que formatge. Que a l'arribada els quatre primers ho fessin en poc més d'un segon és el millor exemple de com està d'igualada la competició.

El GP de Mònaco és com una pel·lícula, amb rics i famosos per tot arreu, la volta d'inspecció feta per un príncep d'opereta casat amb una nedadora que poc abans de l'enllaç es va voler escapar per una escletxa del decorat com el protagonista d' El xou de Truman , i fins i tot efectes especials, com la pluja d'ahir. Pròxima estrena, al Canadà.

stats