Misc 04/12/2020

Un Barça pràctic recupera el pols a Kaunas (62-73)

L’equip blaugrana recorre a la defensa per recuperar sensacions

Brandon Davies

BarcelonaEl Barça va oblidar les dues últimes derrotes amb una victòria a la pista d’un Zalgiris que, després de protagonitzar un bon inici de temporada a l’Eurolliga, està perdent pistonada (62-73). L’equip blaugrana va recuperar el pols amb un partit pràctic a Kaunas, on el conjunt català va saber competir amb credibilitat quan el rival insinuava una remuntada. Els culers van repartir 22 assistències en una nit en què la defensa visitant va ser molt sòlida.

“Hem fet un bon treball a nivell defensiu. És una gran victòria per a nosaltres i ens serveix per oblidar les últimes derrotes”, va dir Brandon Davies, que va sumar 16 punts i va forçar 7 faltes personals. El partit es va disputar sense públic a les graderies, però tant Sarunas Jasikevicius com els entrenadors assistents Darius Maskoliunas i Tomas Masiulis, i el preparador físic Justas Grainys, van rebre un emotiu homenatge al videomarcador del Zalgirio Arena. “Hem comès algunes errades, però en la segona part hem controlat millor el ritme del partit”, va resumir Saras, que va lamentar les 21 pilotes perdudes pels jugadors de l’equip blaugrana.

La posada en escena del Zalgiris, que va trigar quatre minuts a anotar, no va ser bona. La primera meitat va estar condicionada per la poca punteria exterior de l’equip lituà, que va fallar els set triples que va intentar durant els primers 20 minuts. Sense la brillantor de fa unes setmanes, però amb la concentració necessària per oblidar les dues últimes derrotes, el Barça va controlar el ritme de joc. Kyle Kuric es va convertir en la referència ofensiva més sòlida d’un conjunt blaugrana que va arribar al descans amb un avantatge de sis punts (33-39).

El Barça va aprofitar l’inici del tercer període per construir-se un coixí de 13 punts (33-46), però no va acabar de trencar el partit. El Zalgiris va patir per no despenjar-se definitivament, però va arribar als últims 10 minuts amb opcions de victòria (48-55).

Després de fallar els onze primers triples que va intentar, el Zalgiris va estrenar-se des de la línia de 6,75 punts a l’inici del quart període. L’estrena anotadora des del perímetre li va servir per insinuar una remuntada (54-57). Arribats al tram decisiu, el Barça va recuperar la millor versió de la seva defensa per estalviar-se un disgust.

Ataman imita Saras

Ergin Ataman, entrenador de l’Anadolu Efes, va imitar Jasikevicius i es va passar tot un temps mort contra el TD Systems Baskonia (59-77) sense dirigir la paraula als seus jugadors.