El Barça s’aferra a l’aler pivot per tombar un bon València Basket (97-94)

i
àlex Gozalbo
Nikola Mirotic i Guillem Vives

BarcelonaEl Barça va aprofitar un partidàs de Nikola Mirotic per superar el València Basket (97-94). L’aler pivot va anotar 33 punts, el seu rècord a la Lliga Endesa, contra un rival que va arribar a l’últim minut amb el partit empatat. A més, va sumar 9 faltes rebudes, 6 assistències, 5 pilotes recuperades i 4 triples. “Hem aconseguit una victòria molt ajustada. Ja sabíem que seria un partit molt difícil, però seguim jugant bé. Hem tingut un calendari difícil, però l’equip està creixent. Tot i tenir baixes importants, estem donant una bona imatge, competint i guanyant”, va dir el jugador montenegrí, a qui també es va veure molt actiu tutoritzant el jove Leandro Bolmaro. L’argentí, que va completar una assistència inversemblant, també va brillar en una victòria molt exigent. “Ha sigut una experiència inoblidable, un somni fet realitat. L’any passat venia al Palau Blaugrana com a aficionat i no té res a veure. M’hi esforço molt i intento donar-ho tot pel Barça. Estic molt content i agraït”, va reconèixer el base de 19 anys. En canvi, el bon treball de Jordan Loyd, que va anotar 30 punts amb quatre triples, es va quedar sense premi.

El València Basket va trigar a trobar el nivell físic que exigia el partit i va començar patint un desavantatge d’onze punts (22-11). Els primers quatre minuts del Barça van ser brillants i, gràcies als punts de Mirotic i a l’eficàcia en els llançaments de tres punts, l’equip blaugrana va dominar el primer tram de partit. La reacció del conjunt visitant va trigar a arribar, però va ser sòlida i li va permetre capgirar el marcador (34-35). Una accelerada final dels homes de Pesic va deixar la renda local en sis punts al descans (52-56).

Tot i amenaçar amb fer-ho i exhibir bons percentatges de tir, el Barça va ser incapaç de trencar el partit durant una segona meitat que va fer disfrutar els aficionats. El partit va arribar empatat als últims 60 segons (92-92). Amb 95-92 al marcador, Loyd va fallar un triple i Motum no va saber què fer amb el rebot ofensiu, circumstància que va ser aprofitada per Víctor Claver per assegurar la victòria local i provocar l’esclat del públic culer.