07/11/2015

Cristiano es deixa estimar pel PSG

4 min
Cristiano Ronaldo saludant el tècnic del París Saint-Germain dimarts passat al Santiago Bernabéu.

BarcelonaCristiano Ronaldo juga a dues bandes. Es deixa estimar pel PSG i utilitza el poder que té per reforçar la seva posició al Reial Madrid. El seu agent, Jorge Mendes, va afirmar ahir que el futbolista portuguès “acabarà la seva carrera al Reial Madrid”, però a la vegada Ronaldo continua coquetejant amb el París Saint-Germain per jugar-hi la temporada que ve. Així, segons el diari francès Le Parisien, Ronaldo va dir al tècnic dels francesos, Laurent Blanc: “El vostre equip juga molt bé. M’agradaria molt treballar amb vosaltres”. La conversa va ser just al final del partit de la Lliga de Campions de dimarts entre el Reial Madrid i el PSG, quan després del triomf blanc -per 1-0 amb gol de Nacho i una actuació fluixa dels locals- Cristiano va parlar a cau d’orella amb Blanc mentre abandonaven el terreny de joc, davant de tothom. “No diré res, no puc dir de què es va parlar; vosaltres, els periodistes, sou una raça diferent”, va dir Blanc ahir quan els periodistes francesos li van preguntar sobre aquesta conversa.

El comportament de Cristiano Ronaldo dimarts, de fet, ha generat molts nervis dins dels despatxos del Reial Madrid, ja que el davanter portuguès també va saludar públicament Nasser al-Khelaifi, el president del PSG, quan aquest parlava a la zona mixta precisament sobre la possible operació per portar el futbolista internacional amb Portugal al seu club l’estiu que ve. Cristiano Ronaldo, que havia intercanviat quatre paraules amb cara de pocs amics amb el president del Madrid, Florentino Pérez, abans del partit, va voler saludar públicament Al-Khelaifi. El magnat qatarià, responsable del canvi de rumb d’un PSG que en pocs anys ha passat de tenir problemes econòmics a guanyar la lliga francesa, va sopar a Madrid amb Pérez i també es va reunir amb Jorge Mendes tot just després d’acabar el partit al Santiago Bernabéu. “Hi ha moltes especulacions i moltes històries, però crec que Cristiano Ronaldo acabarà la seva carrera al Madrid”, va dir Mendes en declaracionsa SkySports ahir.

A l’entorn del Madrid deixen clar que el PSG no ha presentat cap oferta i Al-Khelaifi no ho farà fins que tingui clar que pot aconseguir el fitxatge. El magnat qatarià té bona relació amb Pérez i vol fer les coses bé, sense crear-se problemes. “És un jugador que ens agradaria tenir, però té contracte amb un altre club pel qual tenim un gran respecte”, deia dimarts. Amb Mendes, però, han parlat del tema en diferents ocasions, ja que la gran estrella del PSG, Zlatan Ibrahimovic, també valora marxar del club francès, cosa que faria encara més necessari fitxar un jugador com Cristiano per reforçar el projecte que entrena Laurent Blanc.

Mendes, doncs, juga a dues bandes per aconseguir reforçar la situació de Cristiano dins del Madrid, de cara a futures millores de contracte. I, a la vegada, deixa oberta la possibilitat de protagonitzar el fitxatge més car de la història del futbol. Tant Ronaldo com Mendes saben que el PSG està disposat a fer el que sigui perquè el portuguès acabi firmant per l’equip francès. Florentino, per aquest motiu, va voler parlar amb el jugador públicament després de llegir, en una entrevista en una revista alemanya, que Ronaldo no tancava la porta a marxar del Bernabéu. El jugador, com ja ha fet altres cops, tensa la corda conscient que el Madrid, ara mateix, el necessita.

Marca menys gols

Cristiano, quan parla sobre el seu futur, com ha fet en les últimes hores amb motiu de la presentació d’un documental sobre la seva carrera, afirma: “Com he dit moltes, moltes vegades, ningú sap què li espera en el futur. Actualment sóc feliç al Reial Madrid, però en el futur no se sap”. El portuguès, per cert, va tornar a deixar clar que és “el millor jugador del món”. “Sóc història del futbol, sóc una llegenda”, va dir. El jugador nascut a l’illa de Madeira va afegir que “millorar encara més és molt complicat”. “El que vull és mantenir el nivell que tinc ara, que crec que és el més complicat per a un futbolista professional. No m’importa el que pensin els altres, el que diguin. Sempre penso que sóc el millor”, va afegir. Sobre la seva rivalitat amb Messi, Cristiano va deixar clar que respecta les opinions: “Potser segons la teva opinió Messi és millor que jo, però jo crec que sóc millor que ell. És fàcil”.

Aquest any Cristiano no ha començat bé la temporada malgrat que ha marcat 13 gols en 15 partits. Aquests gols els ha marcat en 6 partits, ja que n’hi va fer 5 a l’Espanyol i 3 al Xakhtar. Per tant, en 9 dels partits oficials no ha trobat el camí del gol malgrat que és el jugador que més xuta de tota la Lliga.

Benzema va dir als xantatgistes de Valbuena que faria “recapacitar i pagar” al seu company d’equip

El canal de televisió francès M6 va publicar el contingut de les converses que la policia francesa estudia sobre el cas de xantatge al futbolista francès Mathieu Valbuena. Aquesta conversa ha sigut clau per acusar Benzema, que ja s’entrena amb el Madrid i podria entrar avui a la llista de convocats per jugar al camp del Sevilla demà. Segons M6, Benzema va parlar amb un dels xantatgistes i li va dir: “No et preocupis, no té elecció. Jo el faré recapacitar i pagarà”. La conversa era amb un dels xantatgistes que van amenaçar Valbuena de publicar un vídeo eròtic seu si no pagava una xifra de diners, un home anomenat Karim, com el futbolista, acusat de robatori el 2006. Encara falta determinar si Benzema volia ajudar el jugador, tranquil·litzant els xantatgistes, o si volia, en canvi, ajudar els criminals. El jugador del Madrid defensa que no és culpable de res.

stats