Coronavirus

Espanya rebrà almenys 17 milions de vacunes al juny: 13 milions de Pfizer i 3,7 de Janssen

Pedro Sánchez subratlla que les vacunes permetran fer "un salt de gegant" en la protecció de la població

ARA
2 min
Vacunació amb Pfizer, a la Fira de Barcelona

BarcelonaComanda rècord de vacunes que permetrà donar una gran empenta al procés d'immunologia. El president del govern espanyol ha anunciat l'arribada durant el mes de juny de 13 milions de dosis només de la farmacèutica Pfizer, una xifra que suposarà rebre setmanalment un milió més de dosis que al ritme actual. La setmana passada Pedro Sánchez afirmava que la vacunació anava "com un tret" i fins i tot marcava el 18 d'agost com la data en què s'ha d'aconseguir l'esperada immunitat de grup, és a dir, al voltant del 70% de la població coberta. "Ens queden 97 dies", ha proclamat un eufòric Sánchez, que es reserva l'anunci de les grans notícies en la lluita contra la pandèmia.

Si es compleixen tots els pronòstics, a Espanya arribaran el mes vinent gairebé el doble dels set milions que es preveuen per al maig. Això vol dir que cada setmana, i només d'aquesta farmacèutica, s'esperen 2,7 milions de dosis. En paraules del president espanyol, l'augment de dosis suposarà fer un "salt qualitatiu", en aquest cas "salt de gegant", en la campanya de vacunació.

En un acte a la Moncloa, Sánchez ha afirmat que el seu govern està complint "al peu de la lletra" els objectius que es va marcar el mes passat, quan va apuntar que la primera setmana de maig hi hauria cinc milions de vacunats amb la pauta completada: "Amb aquests 13 milions de vacunes anem en línia recta cap a la immunitat de grup, és a dir, que 33 milions de compatriotes estiguin vacunats a mitjans d'agost".

De moment, encara hi ha camí per recórrer. Poc més de 14 milions de persones a Espanya, el 30% de la població, ja tenen almenys una dosi de la vacuna protectora, amb xifres especialment elevades entre el col·lectiu de més grans de 60 anys, un grup en què el 88% compta amb alguna dosi com a escut.

stats