Barça
Misc 23/11/2019

Les 3 claus del Leganés-Barça

La pilota aturada desencalla l'equip en un mal partit ofensiu dels blaugranes

i
Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaEl Barça capgira el marcador contra el Leganés (1-2) i aconsegueix sumar els tres punts, després d'un partit fluix dels blaugranes.

Un partit farinós

El Leganés s'ha parapetat al seu camp, protegit en un 5-4-1 espès. El partit tenia tota la pinta de ser farragós, incòmode, dur.

Plantejament del Leganés

Contra això el Barça (disposat d'inici en un 4-2-3-1 que donava protagonisme als quatre atacants, Messi, Suárez, Griezmann i Dembélé) no ha sigut capaç de posar-hi ritme i des del primer minut ha pecat d'afegir grumolls a l'escenari. La circulació ha sigut lenta i el posicionament, massa tímid. A Wagué i Junior els ha costat agafar profunditat, els centrals no empenyien endavant i hi havia massa jugadors demanant la pilota fora del perímetre madrileny.

Molts blaugranes fora del perímetre del Leganés
Cinc jugadors en línia al mig del camp del Barça

Sense espais per desmarcatges, s'ha abusat del joc al peu.

L'aportació dels de darrere

Era difícil rebre entre línies i costava treure avantatge a l'esquena del Leganés. Hi havia pocs espais. Potser per això (i per l'amenaça d'En-Nesyri) el Barça s'ha desplegat amb reserves, com si no volgués enganxar-se contra el bloc rival. Per no xocar contra el mur, ni se l'ha esquerdat.

Wagué se censura la centrada perquè està en desavantatge numèric

Les incorporacions de Wagué eren solitàries i ni la permuta entre Dembélé i Griezmann ha millorat el context. La via d'oxigen passava per les conduccions de Piqué, però el central barceloní s'ha ofegat des d'una posició endarrerida i massa centrada.

La conducció de Piqué queda centrada i no permet activar la banda dreta

A remolc i a pilota aturada

Que el Leganés s'avancés ha complicat el panorama. En-Nesyri ha tret suc de la falta de tensió defensiva del Barça, que ha donat segons i metres a Rubén Pérez i Roque Mesa per construir una jugada que deixa malament la pressió postpèrdua, el cos a cos de Júnior, la interpretació d'Umtiti i l'un contra un de Piqué.

Cadena d'errors defensius en l'acció de l'1-0 del Leganés

A remolc ha sigut més difícil estar (o semblar estar) fresc. Els retocs s'han limitat a afegir l'empenta i caos d'Arturo i a esperar alguna genialitat.

Arturo Vidal trepitjant frontal de l'àrea

I ara només es troben a pilota aturada, com s'han marcat 6 dels últims 7 gols.

stats