Barça
Misc 05/11/2019

Les 3 claus del Barça-Slavia

La defensa avançada dels txecs bloqueja l'atac blaugrana i Olayinka afegeix por al Camp Nou

2 min

BarcelonaEmpat insuls i frustrant del Barça, que es queda sense marcar un gol a l'Slavia de Praga. Els txecs tornen a desesperar els blaugranes a cop d'esforç físic i valentia.

Una invitació que no acceptes

Ja a Praga, l'Slavia havia volgut que el Barça jugués amb passades a l'espai i al Camp Nou ha portat encara més al límit el plantejament. Trpisovsky ha descartat el marcatge a Busquets però ha mantingut la idea de situar la línia defensiva avançada. Fins i tot, més avançada que en l'última jornada. El dibuix dels txecs semblava un 6-4-0, concentrat en poquíssims metres a 40 metres de la seva porteria.

Línia defensiva molt avançada de l'Slavia

Convidaven els blaugranes a desmarcar-se en ruptura i posar una passada directa. L'equip no l'ha vist ni l'ha encertat en el timing d'entrega i moviment. Valverde s'ha desesperat a la banda.

L'Slavia va i torna i va i torna

El desplegament físic de l'Slavia ha tornat a ser majúscul. Ha acabat amb 14 quilòmetres recorreguts més que el Barça. Transmetia energia, transmetia superioritat. Olayinka ha fet mal en les seves cavalcades, que sempre anaven acompanyades per la majoria de companys. L'Slavia atacava amb deu jugadors, assumint que al darrere deixava Messi en un contra un.

Nou jugadors atacant; l'Slavia accepta l'un contra un amb Messi

Hi ha anat sense por. També quan iniciava Ter Stegen, amb una pressió home a home que ha anat precipitant el Barça. Messi ha fallat en els seus eslàloms i ells arribaven a tot.

Home a home en la pressió

Acabar amb Griezmann arraconat

Que l'absència de Suárez obligava a mutar el trio d'atac era evident. L'aposta inicial ha sigut atacar amb Dembélé a la dreta i Griezmann a l'esquerra, amb Arturo Vidal desmarcant-se a les zones de Messi. Cap dels quatre ha estat còmode. El Mosquit fallava controls i regats control, Vidal s'aixafava amb l'última línia i Griezmann ha desistit de traçar diagonals perquè no rebien passada. Amb l'entrada d'Ansu ha acabat defensant la banda dreta, sense opció de trepitjar zones letals. El Barça no ha intimidat a la frontal.

Griezmann acaba defensant al costat de Sergi Roberto

Col·lectivament, l'equip tampoc ha tingut capacitat d'arraconar l'Slavia i fer-li mal. Des del darrere, no s'empenyia prou per abordar el rival, i Piqué, Busquets i Lenglet, potser espantats per un primer temps de córrer amunt i avall, han preferit oferir una línia de passada còmoda a la base. Hi havia pocs espais per jugar entre línies, però més efectius integrats per dins haurien pogut exigir més l'engranatge defensiu de l'Slavia.

Piqué, Busquets i Lenglet, bastant endarrerits tot i que no hi ha oposició
stats