Barça
Misc 09/09/2017

Les 3 claus del Barça-Espanyol

La riquesa posicional local desordena l'Espanyol i multiplica la zona d'influència de Messi

i
Natalia Arroyo
1 min

Assimetria ofensiva

En absència de Suárez, Valverde havia recuperat la versió de davanter centre de Messi, amb tots els matisos que afegeix quan reinterpreta la demarcació de punta. I al derbi, amb l'uruguaià ja recuperat, el Barça hi va insistir, enviant el seu 'nou' lleugerament a l'esquerra, com havia anat fent Alcácer en partits anteriors. Deulofeu va jugar a banda natural i tot el carril contrari va quedar en mans d'Alba.

Assimètrics

Una pressió que no inquieta

Tot i que, essencialment, l'Espanyol es va defensar des del replegament, quan iniciava la jugada Ter Stegen, avançava línies per mirar d'inquietar i interrompre la sortida del Barça. Diop saltava sobre Busquets, i Javi Fuego i un dels centrals s'ocupaven de Messi per dins. Però la direcció de joc del de Badia va aportar calma, criteri i ordre. El Barça no va patir.

Pressió de l'Espanyol

Mutacions en la construcció

Amb el partit decidit, Valverde va reservar Iniesta i Busquets i va donar minuts a Paulinho i André Gomes al mig del camp. Es va consolidar un esquema que tenia l'interior esquerre molt profund, amb el portuguès envaint zones d'extrem i fent gairebé de davanter. També el brasiler va intentar desmarcatges a l'espai, des del carril central. Rakitic vigilava i Messi ajudava en zones de base per remenar la possessió. I tot, amb Dembélé destapant-se a l'extrem dret.

Messi rep més abaix quan marxen Iniesta i Busquets
stats