Barça
Misc 27/11/2019

Les 3 claus del Barça-Dortmund

L'ordre i la contenció defensiva dels blaugranes desorienta un Dortmund incapaç de vigilar Messi

i
Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaEl Barça resol la classificació del seu grup a la Champions amb una victòria plàcida per 3-1 davant del Dortmund, amb gols de Suárez, Messi i Griezmann. A les acaballes, Jadon Sancho ha afegit un lleuger punt de nerviosisme.

Deixar-se dominar

La contradicció del partit era que el pes el va portar el Dortmund en molts trams. El Barça havia d'ajuntar files i defensar-se al seu camp perquè els alemanys, sumant-hi un jugador de banda i un dels puntes (Reus o Brandt), trobaven superioritat al mig del camp contra Busquets i De Jong.

El Dortmund troba passada fàcil al pivot i amenaça l'equilibri de Busquets i De Jong

Però el context no va inquietar els blaugranes, que van controlar molt quan i com saltaven.

Busquets no salta i l'equip no regala espais d'atac al Dortmund

La presència de Rakitic hi ajudava. Tot semblava un parany de Valverde perquè el Borussia no pogués córrer i s'anés desplegant. Descuidant. Obrint.

Robar i trobar Messi en carrera

La idea de partit (sobretot a partir de la lesió de Dembélé) del Barça passava més per la reacció que per l'acció i en aquest escenari ofensiu, Messi es va trobar especialment còmode. L'equip el localitzava fàcilment en transició i l'argentí tenia espais per iniciar eslàloms i buscar triangulacions a tocar de l'àrea.

Messi rep a camp obert sense que ningú el vigili de prop
Messi rep l'assistència després de la recuperació de De Jong en zona sensible

Les primeres van ser amb Suárez, a la segona meitat eren amb Griezmann, i als dos els deixava sols davant del porter. El Dortmund va estar molt tendre en les vigilàncies i força tou en el replegament.

Segona part en mode 8+2

La dinàmica va anar alimentant la confiança del Barça en el seu pla: el Dortmund combinava però no feria i amb espais, els blaugranes transmetien sensació de perill en cada arribada. La necessitat de capgirar el 2-0 va obligar Favre a introduir Jadon Sancho i amb ell, els alemanys van guanyar capacitat d'amenaça. Però el Barça seguia impertèrrit en el seu 4-4-2, amb Rakitic i Griezmann ajustant per fora el paquet de 8 jugadors que defensaven i esperant que Messi i Suárez, despenjats, liquidessin el partit al contraatac.

El Barça, dividit en dos blocs en fase defensiva, amb Messi i Suárez despenjats a dalt
stats