Misc 06/06/2015

Cinc policies ferits durant la marxa de l'Orgull Gai a Kíev

Uns ultres han atacat els manifestants i la policia ha hagut d'intervenir per evitar danys

Efe
1 min

KíevCinc policies ucraïnesos han resultat ferits aquest dissabte, un d'ells greu, en uns enfrontaments amb diverses desenes de radicals ultranacionalistes que han intentat atacar els integrants de la marxa de l'Orgull Gai a Kíev.

Almenys 25 radicals han estat detinguts quan llançaven petards i altres objectes contra els participants a la marxa i els agents policials, segons el Ministeri d'Interior ucraïnès.

Pel que sembla, un dels policies ha quedat ferit al coll en rebre l'impacte de la metralla que hi havia a l'interior d'un petard llançat pels violents.

"Diverses desenes de radicals d'extrema dreta han irromput al lloc on se celebra l''Orgull de Kíev' i han llançat entre cinc i deu petards. Han estat detinguts per la policia", ha escrit al seu Twitter Serguéi Leixenko, diputat del governamental Bloc Poroixenko del president ucraïnès.

Unes 300 persones, inclosos els periodistes que cobrien l'esdeveniment, han participat en la marxa entre fortes mesures de seguretat, segons l'agència local Interfax-Ukraine.

El Dia de l'Orgull Gai se celebra aquest any per segona vegada a Ucraïna, després d'una primera marxa el 2013, també entre fortes mesures de seguretat

stats