ORGANITZACIONS EMPRESARIALS
Misc 10/11/2015

Cecot veu "immoral" el tracte financer de l'Estat a Catalunya

La patronal vallesana Cecot reclama que les organitzacions empresarials catalanes “agafin la iniciativa” i surtin de la “zona de confort”

i
àlex Font Manté
2 min
El fet que Cecot celebri la seva trobada anual a Barcelona ha provocat indignació a Foment.

BarcelonaEl president de la patronal vallesana Cecot, Antoni Abad, va carregar ahir durament contra el tracte financer que dóna el govern central a la Generalitat. Segons va denunciar, "la situació actual ja és inacceptable i immoral". Abad va titllar de "greu irresponsabilitat" la postura del govern central, al qual va acusar de "ventar-se de tenir la clau de la caixa, d'una caixa que no és seva, si castiga els proveïdors de l'administració catalana" així com els serveis i prestacions que dóna.

La patronal vallesana Cecot reclama que les organitzacions empresarials catalanes “agafin la iniciativa” i surtin de la “zona de confort”. Aquest va ser un dels principals missatges del seu president, Antoni Abad, durant la trobada anual de la patronal vallesana que, per segona vegada consecutiva, es va celebrar ahir a Barcelona.

El fet que la trobada s’hagi fet a la capital catalana pot semblar poc transcendent, però ha provocat que la gran patronal catalana, Foment del Treball (que té Cecot com a membre), hagi obert un procés sancionador que pot derivar en l’expulsió de Cecot. Part de la cúpula de Foment opina que la Cecot ha crescut massa i s’ha expandit territorialment més del que li està permès. Al seu torn, Abad creu que Foment es mou poc per defensar els interessos de les empreses.

“El paper de les organitzacions empresarials ha quedat desdibuixat per la falta de revisió del model, per la percepció que té la societat de les nostres entitats i pel menysteniment dels governs -va afirmar Abad-. Queda clar que tenir reconeixement legal no suposa tenir reconeixement social”.

El president de Cecot va lamentar que durant “set duríssims anys de crisi” els empresaris hagin sigut incapaços de fer “una cimera per buscar uns acords estructurals per refundar les bases de competitivitat i de progrés econòmic i social”.

Suport al procés

Abad va reafirmar el compromís de Cecot amb el que els ciutadans desitgin en l’àmbit polític afirmant que “en una societat democràtica és la voluntat dels ciutadans la que crea o modifica la legalitat”. El president Artur Mas i mitja dotzena de consellers van escoltar com Abad afegia que Cecot serà “implacable” exigint “un país nou, és a dir, modern i tan bo com els millors”.

stats