Poliesportiu
Misc 27/09/2017

Catalunya demanarà el seu reconeixement al COI si guanya el ‘sí’

El COC explica a l'organisme internacional l'escenari actual i el posa en preavís

1 min
Gerard Figueras i Gerard Esteva

BarcelonaEl Comitè Olímpic de Catalunya (COC) ha enviat una carta al Comitè Olímpic Internacional (COI). L’objectiu és explicar a l'organisme internacional l’escenari actual i recordar-li els processos anteriors, que daten del 1991. A més, el COC posa el COI en preavís per al que pugui passar diumenge. "Si el resultat del referèndum recull una àmplia majoria a favor que Catalunya esdevingui un Estat, el COC iniciarà els tràmits per ser sol·licitar el seu ple reconeixement internacional i el seu dret a esdevenir membre del COI", ha explicat Gerard Esteva, president del COC.

"Si surt el ‘sí’, estem preparats", ha opinat Esteva. Volem informar de primera mà al COI que la societat catalana viu immersa en un moment de canvis socials i polítics sense precedents que, entre moltes altres coses, han de facilitar l'anhelat desig del reconeixement per part del COI", ha afegit Esteva.

"El Govern ens va fer l’encàrrec de tenir les estructures del l’esport a punt per si sortia el 'sí' al referèndum. Totes les federacions esportives s’han manifestat a favor del referèndum", ha recordat Gerard Figueras, secretari general de l'Esport.

carta del COC al COI
stats