Misc 29/08/2014

Picabaralla al Twitter entre Canadà i Rússia per un mapa d'Ucraïna

La delegació canadenca de l'OTAN va tuitejar un mapa per als soldats russos "que no paren de perdre's i d'entrar 'per error' a Ucraïna"

Ara
1 min

BarcelonaLa delegació del Canadà de l'OTAN va tuitejar un mapa dirigit als soldats russos "que no paren de perdre's i d'entrar 'accidentalment' a Ucraïna". El mapa distingeix la frontera ucraïnesa i russa amb les etiquetes "Rússia" i "no Rússia". El tuit, que ja compta amb més de 34.330 retuits, responia al missatge de l'exèrcit rus en què s'assegurava que les seves tropes van entrar en territori ucraïnès "per error" i afegia, amb sarcasme, que "la geografia pot ser difícil".

La resposta de la delegació russa a l'OTAN no es va fer esperar, i van publicar un mapa detallat on s'inclou la península de Crimea dintre del territori rus. Acompanyant el mapa, el tuit dels russos afegia: "Estem ajudant els nostres col·legues canadencs a posar-se al dia amb la geografia contemporània".

A més de Crimea, hi apareixen difuminats els territoris d'Abkhàzia i d'Ossètia del Sud, que es van declarar independents de Geòrgia i on encara hi ha presència militar russa, malgrat que encara no han sigut reconeguts internacionalment. El mapa no permet veure la zona de l'est d'Ucraïna disputada actualment entre l'exèrcit de Kíev i els rebels pro-russos.

stats