BARÇA
Misc 26/12/2019

El mig del camp, el principal focus d’atenció al mercat d’hivern

Rakitic té molts números per continuar, l’Inter insisteix per Vidal i Aleñá podria anar cedit al Betis

i
Albert Nadal
3 min
Arturo Vidal en un partit d'aquesta temporada amb el Barça

BarcelonaEl mercat d’hivern del curs passat va ser més mogut del que es podia preveure. Des de les estranyes i, al final, pràcticament innecessàries arribades de Murillo i Boateng –que, quan el seu agent li va dir que anaven a Barcelona, es va pensar que seria per jugar a l’Espanyol–, fins a deixar lligat l’il·lusionant fitxatge de De Jong. Entremig, també va arribar Todibo –per treure’l de l’ostracisme a què estava castigat al Tolosa–, i Munir va marxar al Sevilla. Aquesta temporada no s’espera que hi hagi tant moviment, però hi ha tres futbolistes que acaparen el protagonisme: Arturo Vidal, Aleñá i Rakitic.

Aquest curs ha començat amb una superpoblació de migcampistes, ja que al xilè, al català i al croat s’hi sumaven Busquets, Arthur, De Jong i, en un primer moment, Sergi Roberto, tot i que últimament el reusenc ha recuperat el protagonisme com a lateral dret, primer per suplir Semedo quan estava lesionat i després pel seu bon rendiment en aquesta posició en comparació amb els dubtes que genera el portuguès. De fet, la incorporació d’un lateral dret de cara a la temporada vinent serà un dels temes a abordar per la secretaria tècnica blaugrana, alhora que Semedo sembla que ha perdut la condició d’intransferible que tenia a l’estiu.

La nombrosa quantitat de migcampistes empeny Rakitic, Vidal i Aleñá a la rampa de sortida, però el seu paper ha anat evolucionant i cada cas té les seves particularitats. El croat és el que té més números de quedar-se; el xilè i el català tenen pretendents clars. En el cas de Vidal, l’Inter de Milà està disposat a contractar els seus serveis, atesa la insistència del tècnic Antonio Conte, amb qui ja va coincidir al Juventus. El Barça només valoraria deixar sortir el migcampista a canvi d’una bona oferta econòmica o d’una cessió amb opció de compra obligatòria. La premsa italiana ha apuntat aquestes dies que l’Inter ha plantejat al Barça una oferta de 12 milions d’euros conscient que és una quantitat insuficient per aconseguir el futbolista, que podria sortir per un xifra al voltant dels 25 milions. Vidal, que té 32 anys i acaba contracte el 2021, ja ha expressat públicament que si no té el protagonisme desitjat, no descarta marxar del Barça.

El xilè va ser titular dissabte passat, contra l’Alabès, quan Valverde va sorprendre amb un mig del camp inèdit aquest curs, amb Vidal, Aleñá i Busquets d’inici. Després del partit, Valverde va insistir que “compta” amb tots dos i que els tindrà disponibles quan tornin de les vacances (en el cas d’Aleñá, diumenge, i, Vidal, el 2 de gener, ja que forma part del grup de sud-americans que s’incorporen una mica més tard). El mercat obre a partir de l’1 de gener.

Aleñá, al Betis per tenir més minuts

El cas d’Aleñá és diferent. El migcampista, que té contracte fins al 2022 i aviat complirà 22 anys, podria sortir cedit al Betis. També el Getafe, on juga a préstec Cucurella, s’ha interessat per la seva cessió. Aleñá vol tenir més minuts i, en aquest sentit, el Betis seria un destí atractiu. Malgrat jugar tot el partit contra l’Alabès, el futbolista maresmenc ha comptat amb molt poques oportunitats. Després de ser titular en la primera jornada de Lliga (45 minuts a San Mamés) no va reaparèixer en partit oficial fins a la jornada 15, en què va disputar 18 minuts contra el Mallorca.

Des de llavors, ha anat acumulant participacions i, dissabte passat, va rebre els elogis de Valverde, quan el tècnic va valorar la necessitat de tenir migcampistes amb arribada com ell. Com més s’ha acostat el mercat hivernal, més minuts ha tingut. Si Aleñá se'n va, el tècnic vol comptar almenys amb Vidal, per tenir un migcampista amb arribada des de segona línia, el paper que està atorgant Valverde al xilè, el seu principal comodí contra defenses tancades.

Rakitic, de secundari a protagonista

A Rakitic se li va penjar l’etiqueta de transferible a l’estiu perquè des del club es considera un actiu amortitzat del qual es podria treure rèdit econòmic, ja que el seu rendiment fa que tingui cartell. El Juventus el va temptejar a l’estiu, però el club italià no es va aproximar a la xifra de 40 milions d’euros que volia el Barça. L’ex del Sevilla, que acaba contracte el 2021, va començar el curs amb un paper de secundari, a l’ombra de De Jong, però els reiterats problemes d’Arthur l’han dut a encadenar fins a sis partits seguits com a titular.

Valverde també ha canviat el discurs del principi de curs: ha passat d’afirmar que Rakitic s’hauria de guanyar el lloc a destacar-lo com un “futbolista de garanties”. A hores d’ara, el croat és un jugador útil per a Valverde (l’ha utilitzat tant d’interior com de pivot) i només la voluntat del jugador de marxar o una suculenta oferta econòmica l’allunyarien.

stats