Misc 15/07/2014

Cameron nomena un euroescèptic com a ministre d'Exteriors

Hammond era fins ara titular de Defensa

Agències
1 min
Hammond arriva avui a la residència oficial del primer ministre britànic. SUZANNE PLUNKETT / REUTERS

LondresL'euroescèptic Philip Hammond, fins ara titular de Defensa, és el nou ministre d'Afers Exteriors del govern britànic. El primer ministre, David Cameron, aposta així per un perfil dur en un dels moments més crucials entre el Regne Unit i la Unió Europea, en un intent de complaure a l'ala del seu partit més favorable a trencar lligams amb el continent i fer front a l'amenaça electoral de la formació anti-UE que va guanyar les darreres eleccions europees del 25 de maig.

L'elecció d'Hammond envia una poderosa senyal als aliats europeus de la Gran Bretanya. El 2013, el nou llogater del Foreign Office va dir que si la Unió Europea no canviava i aconseguia signar un nou acord amb els britànics, era partidari d'abandonar la Unió.

Hammond ha entrat avui a la residència oficial de Dowingn Street amb la cartera de Defensa i en sortir ja duia la d'Exteriors, després de la inesperada dimissió ahir a la nit de William Hague.

El nou ministre el Foreign Office és diputat des del 1997 i se'l considera un membre de l'ala dreta del seu partit i marxa de Defensa traient pit perquè ha aconseguit endreçar el departament de finances del ministeri.

És un defensor de l'estabilitat econòmica i la prudència en les finances públiques

stats