Misc 03/07/2014

Dues persones moren en l'explosió d'un artefacte al Caire

Una cadena d'atemptats sacseja la capital egípcia en el primer aniversari del cop d'estat que va deposar Mursi

Reuters
2 min

El CaireDues persones han mort aquest dijous com a conseqüència de l'explosió d'un artefacte en un barri del Caire segons han afirmat fonts dels serveis de seguretat egipcis. L'explosió ha tingut lloc en un pis del barri de Kerdasa situat a l'oest de la capital egípcia.

Quatre artefactes més han explotat al llarg del matí d'aquest dijous al Caire. Un cotxe bomba ha esclatat prop del palau presidencial egipci i tres explosius de fabricació casolana han esclatat al cèntric barri d'Imbaba sense causar víctimes.

Aquesta cadena d'atemptats té lloc amb motiu del primer aniversari del cop d'estat que el 3 de juliol de 2013 va causar la caiguda del primer president egipci elegit democràticament: l'islamista Mohamed Mursi. El llavors cap de l'exèrcit, Abdel Fatah al-Sisi, es va convertir en el nou president del país al guanyar les eleccions celebrades a finals del passat mes de maig.

Al llarg de les darreres dues setmanes la capital egípcia s'ha vist sacsejada per l'explosió de diversos artefactes. La setmana passada diverses bombes de fabricació casolana van esclatar a estacions del metro del Caire i el passat 30 de juny dos policies van morir quan intentaven desactivar dos explosius situats prop del palau presidencial egipci. Cap organització ha reivindicat a data d'avui l'autoria de les explosions esdevingudes a la capital d'Egipte, tot i que els Germans Musulmans han negat la seva responsabilitat en els fets.

Manifestacions previstes per commemorar la caiguda de Mursi

Els partidaris del deposat president Mursi han convocat manifestacions aquest dijous per commemorar el cop d'estat que el passat 3 de juliol de 2013 va causar la seva caiguda.

"Aquest 3 de juliol els egipcis ens revoltarem en el que serà el principi del final del cop, manifestant-nos a tots els pobles i ciutats d'Egipte per alliberar les places de totes les províncies", va assegurar l'aliança opositora al govern del general al-Sisi en un comunicat emès ahir dimecres per la nit.

El Partit per a la Llibertat i la Justícia, braç polític dels Germans Musulmans, ha anunciat a la seva pàgina de la xarxa social Facebook que els militants islamistes ja han iniciat les seves manifestacions als barris cairotes d'Haram i Materiya. Segons testimonis presents al lloc dels fets al barri cairota de Mohandiseen han tingut lloc els primers enfrontaments entre manifestants islamistes i forces de seguretat egípcies.

stats