Misc 25/07/2015

Turquia bombardeja refugis de la guerrilla kurda al nord de l'Iraq i torna a atacar l'Estat Islàmic

És el segon bombardeig de posicions de l'Estat Islàmic a Síria en les darreres 24 hores. Un centenar de persones han estat detingudes de matinada en l'operació policial iniciada ahir contra les xarxes jihadistes i els simpatitzants de la guerrilla kurda

Efe
3 min
Protestes aquest divendres a Istanbul contra l'operació policial contra milicians kurds / AFP

IstanbulLes forces aèries i terrestres turques han llançat aquesta nit de divendres una operació contra objectius de l'Estat Islàmic (EI) al nord de Síria, al mateix temps que realitzaven un bombardeig aeri contra la guerrilla kurda a l'Iraq, segons informa aquest dissabte un comunicat del primer ministre de Turquia, Ahmet Davutoglu.

"Simultàniament amb l'operació aèria, les Forces Armades han dirigit el foc de suport contra objectius del grup terrorista Estat Islàmic al nord de Síria i contra objectius de l'organització terrorista PKK al nord de l'Iraq", diu la nota.

Caces turcs bombardegen refugis de la guerrilla kurda al nord de l'Iraq

Nombrosos caces turcs han bombardejat durant aquesta nit de divendres refugis del Partit de Treballadors del Kurdistan (PKK), la guerrilla kurda, al nord de l'Iraq, segons informa l'oficina del primer ministre en una nota feta pública a la seva pàgina web.

Els avions han llançat "munició clàssica i moderna" contra "refugis, coves, dipòsits i punts logístics" del PKK en set zones del nord de l'Iraq, entre les quals les muntanyes Kandil, on es troben les casernes centrals de la guerrilla.

A més, unitats de les Forces Armades turques han bombardejat posicions del PKK des de la frontera turc-iraquiana, afegeix la nota.

El comitè central del PKK ha confirmat els bombardejos aeris mitjançant un comunicat distribuït per l'agència kurda Firat i ha assenyalat que es dóna definitivament per trencat l'alto el foc que va declarar fa dos anys i que ja s'havia vulnerat reiteradament en les últimes setmanes. "Amb aquest dens bombardeig aeri, l'alto el foc ha perdut el sentit", declara el comunicat.

Alhora, suposats membres del PKK han segrestat un policia en una carretera del sud-est de Turquia, quan viatjava durant un permís amb la família. Els assaltants s'han endut l'agent però han deixat en llibertat la seva esposa i fills, informa el diari 'Hürriyet'. Aquest segrest se suma al de tres treballadors sanitaris amb una ambulància a la província d'Erzurum, a l'est d'Anatòlia, i el de 15 treballadors més a la província de Sirnak, al sud-est del país.

A més, a Diyarbakir, la 'capital' de les regions kurdes del sud-est, hi ha hagut un atac amb una bomba casolana contra un edifici de la policia que ha deixat set agents ferits, cap d'ells greu, afegeix 'Hürriyet'.

Segon bombardeig de posicions de l'Estat Islàmic a Síria

L'operació antijihadista d'aquesta nit a Síria és la segona en les darreres 24 hores, després que ahir tres caces F-16 turcs llancessin quatre bombes teledirigides contra posicions de l'EI.

El diari progovernamental 'Sabah' assegura que diversos F-16 s'han enlairat la passada nit de la base aèria de Diyarbakir i han bombardejat diferents posicions de l'EI al nord de Síria.

A diferència del que va passar en l'operació d'ahir, aquesta vegada els caces haurien entrat en espai aeri sirià, afirma el diari.

D'altra banda, aquesta matinada han estat detingudes un centenar de persones dins l'operació policial d'àmplia envergadura que va començar ahir i que es dirigeix tant contra les xarxes jihadistes com contra simpatitzants de la guerrilla kurda i cèl·lules marxistes.

A la província de Konya, a Anatòlia central, tradicional feu de l'islamisme conservador, la policia ha arrestat 15 sospitosos de vincles amb l'EI, entre les quals una dona, informa l'agència semipública Anadolu.

L'operació, en què participen 300 policies, continua i és possible que el nombre de detinguts augmenti.

stats