Misc 26/10/2014

Tanquen la majoria dels col·legis electorals al Brasil

Tots dos candidats esperen la victòria en unes eleccions sense un guanyador clar

Efe
1 min
Un grup de brasilers fan cua per votar en un col·legi electoral al Brasil. PAULO SANTOS /REUTERS

Sao PauloLa majoria dels col·legis electorals brasilers han tancat les seves portes a les 17.00 hora local –20.00 hora catalana–, en uns comicis en què hi havia convocats 142,8 milions de votants per elegir en segona volta el nou president del Brasil, entre la candidata a la reelecció, Dilma Rousseff, i el líder opositor, Aécio Neves.

Les urnes romandran obertes a les ciutats que tenen usos horaris diferents dels de les regions del sud i el sud-est del país, que concentren la major part de la població.

Els brasilers acudien avui a les urnes preocupats per l'"augment" de la corrupció al país, i amb l'"esperança" que el seu vot ajudi a combatre la impunitat. Les acusacions per corrupció van centrar la recta final de la intensa campanya electoral, protagonitzada per Rousseff i Neves.

Rousseff i Neves han emès el seu vot avui en la segona volta de les eleccions del Brasil, i tots dos han manifestat la seva confiança en la victòria després d'una campanya dura, plena d'atacs personals entre els adversaris.

L'ecologista Marina Silva, tercera candidata més votada a la primera volta, ha demanat que qui guanyi avui en les presidencials s'esforci per "evitar la divisió" del país, després d'una campanya polaritzada.

Incertesa fins al final

Els sondejos divulgats aquest dissabte per Datafolha i Ibope, els dos instituts demoscòpics més prestigiosos del país, mostraven que Rousseff supera entre quatre i sis punts percentuals Neves, però assenyalaven una caiguda de la intenció de vot de l'actual presidenta. Malgrat tot, Datafolha va pronosticar un "empat tècnic" entre tots dos candidats pel marge d'error, que se situa en dos punts percentuals.

stats