Bàsquet - Liga Endesa
Misc 24/06/2019

La pissarra de Pedro Martínez liderarà el projecte europeu del Baxi Manresa

El tècnic badaloní signa un contracte de dues temporades

i
àlex Gozalbo
3 min
Pedro Martínez, durant el dia de l'entrenador

Barcelona"Que torni a ser com abans, quan érem immortals, quan perseguíem somnis". No ha sigut amb estrofes del seu admirat Joaquín Sabina sinó dels Gossos com el Baxi Manresa ha anunciat aquest dilluns el retorn de Pedro Martínez com a entrenador. El badaloní, que ja havia estat en dues etapes anteriors al club del Bages (1990-94 i 2014-15), ha signat un contracte de dues temporades. L'acte de presentació es realitzarà dilluns que ve.

"Tindrem el llistó molt alt però m'agrada arribar a un Manresa que, malgrat la seva modèstia de sempre, és ambiciós, vol progressar. Jugar en la propera temporada la competició europea, no haver-hi renunciat, és molt bon símptoma i mostra el moment actual del club", ha dit Martínez en declaracions al 'Regió 7'. L'entrenador va veure en directe tres partits de l'última temporada al Nou Congost, contra el Tecnyconta Saragossa, el Movistar Estudiantes i el Monbus Obradoiro. "L'ambient al pavelló em va agradar molt, la comunió entre el públic i l'equip va ser fantàstica i el nivell de joc, en això té molt de mèrit el Joan Peñarroya, era molt alt. Crec que al club s'estan fent les coses bé, que hi ha una dinàmica positiva que hem de saber continuar i potenciar", ha afegit de camí a Toledo, on aquests dies dirigirà un clínic d'entrenadors organitzat per la Fundació Aíto García Reneses.

Pedro Martínez, al Palau Blaugrana

Martínez, un enamorat de la manera d'escriure que tenia Carles Capdevila, va estar dimecres al Palau Blaugrana veient el tercer partit de la final entre el Barça Lassa i el Reial Madrid. El Baxi Manresa disputarà la temporada que ve la Champions League Basketball, una competició europea organitzada per la FIBA. El club del Bages es va reforçar fa uns dies amb Dani Pérez. Després de la marxa de Cady Lalanne a Corea, el següent objectiu del club és evitar la sortida d'Iffe Lundberg. " L’equip i el club han aconseguit transmetre ganes de treballar, il·lusió i compromís per tenir una bona connexió amb els aficionat", recorda Roman Montáñez, director esportiu del club manresà. La bona temporada del Baxi Manresa no es pot resumir en un únic motiu. “Les claus de l’èxit són múltiples. L’entrenador portava molts anys fent les coses bé i coneixia perfectament el club. La composició de la plantilla va saber combinar la il·lusió de la gent jove que ens havia impulsat a la LEB Or amb l’experiència d’alguns veterans compromesos. L’equip ha tingut una bona química i els aficionats ens han ajudat molt. Han sigut sempre al costat del conjunt i la comunió que s’ha viscut és molt bona. Hem allargat la bona dinàmica que es va viure en la recta final de la temporada passada i el retorn a l’ACB ha sigut com l’havíem somiat. La Grada d’Animació ha tingut un paper clau”, assegura.

Joan Peñarroya, Xavi Pascual i Agustí Julbe

Joan Peñarroya, a Burgos

Martínez, que dissabte va fer públic que no seguiria a l'Herbalife Gran Canària, ocuparà el lloc a la banqueta de Joan Peñarroya, que es va comprometre amb el San Pablo Burgos. "'egarenc, que va fer efectiva la clàusula de rescissió del seu contracte amb el Baxi Manresa. “Poques vegades un entrenador pot tenir la fortuna de viure i rebre tant afecte, suport i reconeixement com el que m’heu donat tots des del primer dia. No tinc paraules per descriure tot el que m’heu fet sentir. Toca separar camins. No és fàcil per a mi marxar de casa meva, però la meva professió obliga a prendre decisions i trobo que és el moment d’iniciar un nou repte en la meva carrera. Espero i desitjo que tanta feina ben feta es vegi recompensada amb més suport econòmic, molt necessari per seguir sent bandera d’aquesta gran ciutat”, va dir Peñarroya, que va qualificar l’any d'"intens, fantàstic i inoblidable".

stats