Barça

El Barça és supercampió amb una golejada excepcional (7-0)

Les blaugranes, que han fet tres gols a la primera part, han aconseguit amb autoritat l'únic títol que se'ls va resistir la temporada passada

3 min
El Barça aixeca el trofeu com a campiones de la Supercopa d'Espanya

Las RozasEl Barça s'ha tret l'espina de la campanya passada. Davant l'Atlètic de Madrid, les blaugranes han sigut una piconadora i no ha deixat ni un espai per al dubte en la final de la Supercopa d'Espanya. El conjunt dirigit per Jonatan Giráldez ha golejat les blanc-i-vermelles (7-0) i han aixecat l'únic títol que se'ls va resistir el curs passat. El conjunt blaugrana enceta el 2022 de forma ben dolça, amb un nou títol a les vitrines i deixant unes sensacions de superioritat absoluta.

Amb el xiulet inicial, l'Atlètic de Madrid ha decidit quedar-se enrere. Ben enganxades a Lindahl, les matalasseres s'han plantat dins de la seva meitat del terreny de joc de forma molta organitzada, intentant empetitir els espais per dificultar les arribades del conjunt dirigit per Jonatan Giráldez. Però el marge que les blaugranes han donat a les blanc-i-vermelles ha sigut de només un quart d'hora. Quan més ben plantat estava el conjunt matalasser en el terreny de joc, Ingrid Engen ha encetat el marcador després d'una acció col·lectiva. La noruega ha aprofitat el refús de Lindahl després d'un remat de cap potent de Rolfo a l'escaire per avançar les culers en el marcador amb un xut creuat escurat des de l'àrea petita.

Marcador a favor del Barça

Amb el gol, la superioritat culer s'ha fet encara més palesa. Per a les atlètiques, que no han aconseguit superar el mig camp, la frustració anava in crescendo mentre el domini blaugrana era aclaparador. Amb tanta insistència, el segon gol no ha trigat a arribar, i de quina manera. Graham Hansen ha signat el golàs de la final des del balcó de l'àrea en un xut de falta. La noruega ha enviat un míssil al fons de la xarxa que ha fet aixecar tota la graderia; els aficionats presents a la Ciutat del Futbol de Las Rozas s'han posat les mans al cap davant del golàs.

Graham Hansen sempre és protagonista. Mai apareix a les llistes de nominades o als rànquings, de forma incomprensible, però on sempre hi és. La noruega parla sobre el camp amb una delicadesa excepcional. Sempre amb el cap cot quan pressiona o corre, té una elegància subtil i captivant que la fa ser esmunyedissa i a vegades imperceptible per a la defensa rival. Contra l'Atlètic de Madrid, Graham ha protagonitzat un recital de bon joc i estil. Precisament, la noruega ha sigut l'autora de la tercera diana del matx per a les blaugranes. Després d'una centrada de Rolfö que ha relliscat per la gespa fins a arribar a Graham, la davantera, amb una bona estirada a l'alçada del punt de penal, ha empès la pilota dins de la xarxa. Durant el primer temps, l'equip blanc-i-vermell gairebé no s'ha acostat a la porteria de Paños. Les poques ocasions de l'equip dirigit per Óscar Fernández s'han vist frustrades per una sòlida Jana Fernández, que, amb només 19 anys, s'ha guanyat la titularitat en l'equip campió del triplet.

Supercopa sentenciada a la mitja part

En la segona meitat, el Barça ha sortit a mossegar. Cada acció de perill a prop de la porteria de Lindahl acaba dins de la porteria. La quarta diana l'ha signat Fridolina Rolfö després d'una centrada de Graham Hansen. El cinquè gol ha estat obra de la millor jugadora del partit. Graham Hansen, amb una pentinada a una centrada de Marta Torrejón, ha superat la portera sueca de l'Atlètic de Madrid.

Amb el repòquer de gols, el ritme de la final ha baixat. Les ocasions, tot i que recurrents, no han sigut prou perilloses per posar contra les cordes Lindahl. En el 85 ha arribat el 6-0 de les botes de Lieke Martens. Les mirades, però, no eren sobre la gespa, ja que, a la banda, s'estava preparant el canvi més esperat. El matx, d'anada i tornada, s'ha quedat totalment congelat amb l'entrada de Virginia Torrecilla. Després d'un any i vuit mesos, la matalassera ha tornat a trepitjar la gespa. Un càncer la va allunyar dels terrenys de joc. Molts mesos de lluita, de sacrificis i pors, arriben a la seva fi amb un retorn màgic. Un moment irrepetible que ha omplert de llàgrimes i aplaudiments tant la gespa com la grada.

Les campiones, però, mai deixen de lluitar. Sempre tenen fam de més gols, de més títols, i aquesta és la definició perfecta del Barça de Jonatan Giráldez. En l'últim minut del temps reglamentari, Lieke Martens ha fet pujar el setè gol al marcador i ha segellat una golejada que dona al Barça el primer títol de la temporada.

stats