BARÇA
Misc 07/06/2018

Éric Abidal: una cara mediàtica a la secretaria tècnica del Barça

El club ha anunciat el fitxatge el mateix dia que ha confirmat que no renovaria Robert Fernández

i
Martí Molina
3 min
Éric Abidal, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl que era un secret de domini públic es va confirmar ahir a la tarda. Robert Fernández no seguirà com a secretari tècnic del Barça. El club ha decidit no renovar-li el contracte i ho va anunciar en un comunicat en què, per sorpresa, també avançava el nom del seu successor: Éric Abidal. L'exjugador, fins ara ambaixador del club, serà presentat en societat dilluns vinent al Camp Nou.

El que va ser jugador del Barça del 2007 al 2013 havia format part de la candidatura de Joan Laporta a les eleccions del 2015, precisament com a secretari tècnic. Tot i la victòria de Bartomeu, Abidal tornava al Barça dos anys després per convertir-se a finals del 2017 en ambaixador del club blaugrana, tasca que combinava amb les activitats benèfiques de la seva fundació.

Però Abidal no vindrà sol. El club segueix treballant perquè a l'exfutbolista l'acompanyi una figura que conegui de primera mà el mercat de fitxatges i estigui més avesada a les contractacions i a les negociacions amb representants i futbolistes. RAC1 avançava que Ramon Planes és el candidat més ben posicionat per ocupar aquest càrrec i, si accepta l'última proposta que li ha fet el Barça, l'operació podria tancar-se de manera imminent. Planes va ser director esportiu de l'Espanyol i actualment és el màxim responsable en matèria de fitxatges del Getafe. Per ara, els portaveus oficials del Barça ni confirmen ni desmenteixen aquesta possibilitat, tot i que fonts del club confirmen que estan "treballant" per ampliar l'equip encarregat de la planificació de la plantilla i de la compravenda de jugadors.

Griezmann, primera carpeta

A l'espera que li arribin ajudants, Abidal té una carpeta urgent per resoldre sobre la taula: convèncer Antoine Griezmann perquè fitxi pel Barça. Fins fa pocs mesos semblava que l'acord verbal que hi havia entre les dues parts era sòlid i que l'operació es tancaria amb èxit la primera setmana de juliol. Però les últimes setmanes, sobretot després de la final de l'Europa League, l'Atlètic de Madrid ha estat movent els fils per convèncer l'estrella francesa de quedar-se al conjunt matalasser. Abidal, doncs, que havia beneït l'arribada de Griezmann abans fins i tot de saber que seria el nou secretari tècnic blaugrana, haurà de parlar amb el seu compatriota per decantar la balança. El seu fitxatge, que costaria 100 milions –l'import de la clàusula de rescissió a partir del juliol–, era una de les prioritats del club en aquest mercat d'estiu i els màxims dirigents blaugranes havien reconegut converses amb el seu entorn per aconseguir els seus serveis.

El Barça ha decidit finalment fer canvis a la secretaria tècnica, unes modificacions que ja s'intuïen des de l'estiu passat però que, a causa dels bons resultats de l'equip, especialment a la Lliga, s'havien posposat. De fet, l'ARA ja va informar al novembre que Robert tenia coll avall que no li renovarien un contracte que expirava aquest 30 de juny. Tot i que encara no és oficial, està previst que també marxi Urbano Ortega, que va entrar al club el 2011 per fer tasques de scouting amb Andoni Zubizarreta a la secretaria tècnica i que actualment era l'ajudant de Robert.

Per ara està previst que segueixi en el càrrec Pep Segura, que actuarà com a mànager esportiu, mentre que Abidal estarà un esglaó per sota i ocuparà el lloc que deixarà vacant el seu predecessor. També seguiran, segons va avançar RAC1, Guillermo Amor i José Mari Bakero com a responsables del futbol formatiu professional.

stats