BARÇA
Misc 03/12/2017

Umtiti: dos mesos sense el central que estava més en forma

Iniesta, amb una sobrecàrrega al soli, es perdrà el partit de Champions contra l'Sporting

i
Martí Molina
3 min
Samuel Umtiti s'ha lesionat contra el Celta

Barcelona“De la manera que ha quedat clavat, suposem que estarà de baixa més d’una setmana”. Ernesto Valverde es temia el pitjor i el temps li va acabar donant la raó. L’entrenador del Barça no podrà comptar amb Samuel Umtiti durant vuit setmanes: pateix un trencament fibril·lar al bíceps femoral de la cuixa dreta que es va fer a la segona part del partit contra el Celta.

Umtiti es va lesionar en una jugada doblement desafortunada. Corria per la banda amb Iago Aspas quan va notar una punxada a la part posterior de la cuixa dreta. Va parar en sec i es va posar la mà a la zona afectada. El Camp Nou va emmudir mentre veia com el seu futbolista quedava immòbil i el rival encarava la porteria. L’acció va acabar amb el gol de l’empat, el 2-2 definitiu. “Ha sigut una acció desgraciada en tots els sentits”, resumia l’entrenador. “És una jugada de tres punts: la lesió i el gol en contra”, afegia Guillermo Amor, responsable de relacions institucionals i esportives del primer equip.

Umtiti, capcot, marxava cap als vestidors acompanyat dels serveis mèdics del Barça. La primera exploració no convidava a l’optimisme i Mundo Deportivo avançava que podia estar-se dos mesos fora dels terrenys de joc. Una estona després es confirmava l’abast de la lesió que allunyarà el central dels terrenys de joc fins a finals de gener. Es perdrà, entre d’altres, els desplaçaments a Vila-real i al Bernabéu, a més dels vuitens i els quarts de final de la Copa del Rei. Si es compleixen els terminis, tornarà a estar disponible per al derbi contra l’Espanyol a Cornellà. “Perdre’l precisament ara, que estava en tan bona forma...”, lamentava Valverde.

La baixa d’Umtiti reactiva el debat sobre la necessitat de reforçar la posició de central en aquest mercat d’hivern. El club ja havia deixat oberta la possibilitat en les últimes setmanes i amb les baixes han augmentat exponencialment les possibilitats. No només per solucionar de manera immediata la baixa d’Umtiti, també per reforçar una posició que ha quedat compromesa pel baix estat de forma de Javier Mascherano i el paper residual que ha tingut fins ara Thomas Vermaelen.

En el cas de Mascherano, el central argentí va ser clau perquè a l’estiu no es reforcés la posició amb un altre futbolista. Passa que el jefecito està ara lesionat i no tornarà a jugar fins d’aquí dues setmanes -en el partit contra el Dépor al Camp Nou-, i que Valverde només tindrà dos centrals del primer equip disponibles per jugar els pròxims dos partits, contra l’Sporting de Portugal i el Vila-real.

En el partit de Champions de dimarts, Valverde podrà recórrer sense problemes al filial, ja que l’enfrontament és intranscendent des del punt de vista culer, ja que l’equip està matemàticament classificat per als vuitens de final i com a primer de grup. En canvi, només tindrà dues peces per anar al Vila-real, en el penúltim desplaçament de l’any. El més probable és que faci entrar a la convocatòria David Costas, futbolista del B que ja va viatjar a Mestalla la setmana passada.

Vermaelen passarà de tenir un paper totalment residual a ser una peça clau a l’eix de la defensa. El belga, estigmatitzat per les múltiples lesions i la fragilitat física, estava relegat a la posició de quart central. Fins la setmana passada només havia disputat 90 minuts vestit de blaugrana contra el Múrcia a la Copa. Entre les lesions i les sancions, ha hagut de participar en els tres últims partits de forma consecutiva, sumant 252 minuts en total. “Està amb nosaltres i pot jugar més de dos partits per setmana. Ja ho va fer amb Bèlgica”, responia Valverde quan li preguntaven si patia per ell. Li agradi o no, l’entrenador no tindrà gaire més remei que recórrer més sovint als serveis de Vermaelen.

Ernesto Valverde, observant Iniesta quan deixava el terreny de joc

Lesió lleu d’Andrés Iniesta

La d’Umtiti va ser la lesió més greu del partit, però no l’única. A part de la luxació a l’espatlla que va patir el visitant Sergi Gómez al primer minut de joc, i que també va haver de ser substituït, es va fer mal Andrés Iniesta. El capità va notar unes molèsties físiques a l’inici del segon temps i va demanar el canvi.

“La lesió no té res a veure amb la d’Umtiti, perquè m’ha demanat el canvi i mentrestant ha pogut seguir jugant”. Els metges del Barça li han fet més proves, que han confirmat que el migcampista manxec pateix una sobrecàrrega al soli de la cama esquerra. Així, els metges han informat que Iniesta no podrà jugar el partit de Champions de dimarts contra l'Sporting.

stats