BARÇA
Misc 30/07/2020

La UEFA demana prudència per poder acabar la Champions

El departament de Salut defensa que el Barça-Nàpols es pugui jugar al Camp Nou

i
Toni Padilla
3 min
El Camp Nou el dia en què el Barça va jugar contra el Leganés.

BarcelonaL’increment de casos de covid-19 ha posat en estat alerta el futbol professional quan les autoritats esportives ja donaven per fet que el seu pla per finalitzar la temporada seria un èxit. Algunes lligues, com l’espanyola, l’alemanya o l’anglesa, ja han pogut jugar tots els seus partits. Itàlia ho farà aquest cap de setmana, just abans del retorn de les competicions continentals, la Champions, tant la masculina com la femenina, i l’Europa League.

Alarmats pels positius de jugadors d’equips com el Madrid o el Sevilla, la UEFA ha demanat als clubs màxima prudència per evitar un brot que posaria en perill la finalització dels tornejos continentals. Els dos clubs, però, tenen el positiu d’un sol jugador, el madridista Mariano i el sevillista Gudelj, motiu pel qual els seus companys ja preparen els partits de la setmana vinent després d’haver superat els corresponents tests. Però el Nàpols, rival del Barça al partit de tornada dels vuitens de final de la Champions del 8 d’agost, ha demanat a la UEFA poder-lo jugar en un estadi neutral, a Portugal, en lloc del Camp Nou. “Barcelona és un territori on creixen els casos, no és segur. Seria normal anar a Portugal ja”, va dir el president dels partenopeus, Aurelio Di Laurentiis, en referència a la fase final del torneig, on tots els partits dels quarts de final, semifinals i final es jugaran a Lisboa.

La Champions es va aturar just després del partit d’anada del Barça a l’estadi de San Paolo (1-1), tot i que d’algunes eliminatòries se’n va poder jugar el partit de tornada. Així, equips com el PSG, l’Atalanta, el RB Leipzig i l’Atlètic de Madrid ja s’han classificat per als quarts de final. En canvi, falta jugar la tornada dels partits entre el Barça i el Nàpols, el Bayern i el Chelsea, la Juve i l’Olympique de Lió i el Manchester City i el Reial Madrid. La UEFA tenia previst jugar el cap de setmana del 8 i 9 d’agost la tornada d’aquests partits als estadis dels clubs locals, sempre que la pandèmia ho permetés. Després Lisboa viurà una fase final amb tots els enfrontaments de quarts de final, semifinals i final, a partit únic. I ahir la UEFA, preocupada per l’augment de casos positius, va preguntar al Barça i al departament de Salut de la Generalitat per la situació de la pandèmia a Catalunya. La UEFA està en contacte amb els governs de les regions on s’han de començar a jugar partits de la fase final de la Champions i l’Europa League la setmana vinent. Després de rebre la resposta del club, amb un informe positiu de la Generalitat, va admetre que la tornada es farà al Camp Nou.

Al Barça, però, admeten que un rebrot a Barcelona en les pròximes hores podria canviar-ho tot, malgrat que ara mateix es dona per fet que el partit serà al Camp Nou. Tots els jugadors del Barça i el Nàpols han superat els tests que s’han anat fent els últims dies sense cap positiu. A l’Europa League, en canvi, tota la fase final, inclosos els partits pendents dels vuitens de final, es juguen en diferents ciutats alemanyes, a partit únic. El Sevilla ha anunciat un positiu, però la resta de jugadors han passat sense problemes els seus tests, motiu pel qual la competició tira endavant.

Un ‘play-off’ a partit únic

A l’espera de veure com acaba la Champions, la Lliga espanyola segueix treballant amb la idea que la temporada vinent començarà el 12 de setembre, malgrat que encara queda per decidir un últim ascens. El play-off on es decidirà el tercer equip que puja continua aturat, ja que falta per jugar-se el Deportivo-Fuenlabrada, suspès pel brot de coronavirus al club madrileny, que vol jugar el partit el dia 2 d’agost.

El Girona, que jugarà una de les semifinals del play-off contra l’Almeria, va saber ahir que tota la plantilla del club andalús, on s’havia detectat un positiu, ha donat negatiu. La Lliga vol jugar els play-off abans del 16 d’agost i no descarta que les semifinals i la final siguin a partit únic, amb concentració a una mateixa seu, per evitar complicar més el calendari. Avui, l'instructor del cas del Fuenlabrada ha proposat en el seu informe al Comitè de Competició de la Federació que es doni per perdut per part de l'equip madrileny el partit contra el Deportivo de la Corunya. Aquesta mesura, que es planteja com a cautelar, permetria a l'Elx disputar el play-off d'ascens Primera contra el Saragossa. La decisió l'haurà d'acabar prenent en breu el Comitè de Competició.

stats