Bàsquet - Supercopa Endesa
Misc 21/09/2018

La Supercopa Endesa desanima el Barça Lassa (76-79)

L'equip blaugrana perd contra el Kirolbet Baskonia

i
àlex Gozalbo
2 min
Piuerre Oriola i Svetislav Pesic

BarcelonaSi la derrota contra el MoraBanc Andorra a la final de la Lliga Catalana va encendre les alarmes, la derrota de divendres contra el Kirolbet Baskonia a la semifinal de la Lliga Endesa va acabar de desanimar el Barça Lassa (76-79). Kyle Kuric, que va anotar 16 punts, va fallar un triple que hauria enviat el partit a la pròrroga, i l’equip blaugrana no podrà lluitar per un títol que no guanya des del 2015. La final la jugaran aquest dissabte (19 h, #Vamos) el conjunt basc i el Reial Madrid, que va acabar amb el somni de l’amfitrió Monbus Obradoiro (61-81).

La primera part blaugrana va accentuar les mancances d’un equip encara en fase de construcció i al qual li falten molts entrenaments per acostar-se al nivell d’exigència que el seu entrenador demana. La màxima renda del rival basc va ser de 20 punts. L’esforç final del Barça Lassa va servir per ajustar el marcador (72-73), però l’equip blaugrana no va tenir arguments per completar la remuntada i el Kirolbet Baskonia es va mostrar més encertat en una recta final farcida d’errades.

“No hem defensat”

“Tothom ha vist que en els primers 20 minuts no hem jugat, només hem reaccionat. No hem defensat. Després hem millorat, sobretot en defensa, però hem tingut problemes per controlar el rebot defensiu. Això és bàsic en el bàsquet. No som on volem ser”, va analitzar Svetislav Pesic, entrenador del Barça Lassa. “Els jugadors som conscients que hem fet una bona feina en la segona part. Ens hem de quedar amb el marge de millora que tenim per seguir creixent com a equip perquè és el camí per aspirar als objectius que ens hem marcat. En aquest equip hi ha molta qualitat i l’hem de demostrar cada dia”, va afegir Víctor Claver, aler de l’equip blaugrana.

“Al final ens hem aturat una mica. Sense la brillantor de la primera meitat, hem fet un bon tercer quart, però el final d’aquest període ha sigut dolent. Les rotacions, que havien sigut excel·lents, no han funcionat i hem entrat en crisi. Ens ha faltat moure més la pilota. Ha sigut un partit igualat i l’hem guanyat, que és del que es tracta”, va opinar Pedro Martínez, tècnic del Kirolbet Baskonia.

L’ACB, que vol aprofitar aquesta temporada per acostar-se a un públic més jove i augmentar la seva audiència, va intentar imitar l’escenografia de la NBA deixant a les fosques les graderies del pavelló de Fontes do Sar, però el resultat final va ser molt irregular i algunes parts de la pista van quedar mal il·luminades.

stats