Misc 22/07/2021

Els 35 representants del Barça als Jocs Olímpics de Tòquio

Més dones que mai en una expedició amb l'handbol com a principal protagonista

Joan Carol
4 min
Els anells Olímpics ja brillen a Tokyo, on competiran més de 20 blaugranes

BarcelonaEl Barça aportarà 35 esportistes als Jocs Olímpics de Tòquio. A les disciplines de futbol, bàsquet, handbol, atletisme i hoquei herba es podran veure blaugranes buscant la glòria olímpica. Hi ha 14 barcelonistes més que en els últims Jocs, mentre que la presència femenina segueix en alça. A Londres 2012 no hi va haver cap dona blaugrana, a Rio 2016 van ser tres, i en aquests Jocs seran una desena.

Pedri i Martens, abanderats del futbol

Pedri González, escollit millor jove de l'Eurocopa per la UEFA, representarà el Barça en la selecció masculina de futbol. Tot i el descontentament de Koeman, que no el podrà fer jugar fins que comenci la temporada, el canari buscarà a Tòquio el seu primer gran triomf: una medalla olímpica, juntament amb el polivalent Òscar Mingueza i el blaugrana que ha tornat a casa aquest estiu, Eric García. Pel que fa al Barça femení, i com que la selecció espanyola no va aconseguir classificar-se per al torneig, seran tres dels talents estrangers de Can Barça les que participaran en els Jocs. Lieke Martens està davant l'oportunitat d'aconseguir tancar amb un metall una temporada que amb el triplet del Barça ja és històrica. El cas de la neerlandesa contrasta amb el de la jove Giovana Queiroz, que ha entrat a la llista del Brasil com a reserva. Amb només 18 anys, Gio ho ha guanyat tot a nivell de clubs a Espanya i buscarà el seu primer triomf amb la selecció estatal. Fridolina Rölfö, una de les cares noves per a la temporada vinent, representarà Suècia, selecció que va aconseguir la medalla de plata a Rio 2016.

Peça clau en l'Espanya de Luis Enrique i el Barça de Koeman, Pedri seguirà sumant minuts als Jocs

Onze atletes blaugranes

El futbol és olímpic des de principis del segle XX. Res a veure amb l'atletisme i les seves especialitats. Tot i no ser considerades seccions professionals al Barça, onze inclouran representants blaugranes en la cita olímpica. Tres barcelonistes competiran en disciplines de salt. L'atleta portuguès Nelson Évora buscarà en el triple salt masculí l'or que ja va aconseguir en els Jocs de Pequín. Yulimar Rojas, escollida millor atleta del 2020, representarà Veneçuela en el triple salt femení, categoria en què va quedar subcampiona a Rio. Competirà amb l'altra blaugrana que hi ha en la categoria de salt, la brasilera Núbia Soares.

En la categoria de llançament de martell el Barça hi aporta Laura Redondo, que arriba als Jocs amb un nou rècord estatal sota el braç. La catalana va aconseguir llançar el martell a una distància de 70,66 metres, i arriba a Tòquio sent campiona d'Espanya en aquesta categoria. Pel que fa a les disciplines on la velocitat és la clau, Sebastián Martos participarà en els 3.000 metres obstacles i Pablo Sánchez-Valladares i Adrián Ben en els 800 metres. En categoria femenina, ho faran Jaël-Sakura Bestué en els 200 metres, Aauri Lorena Bokesa en els 400 i Carolina Robles en els 3.000 metres obstacles. En llarga distància també hi correrà una blaugrana, Raquel González, que participarà a la final dels 20 km marxa.

La cirereta de la carrera de Gasol

Pel que fa al bàsquet, tres blaugranes han estat escollits per Sergio Scariolo. En un equip amb set campions del món, les opcions de medalla pugen força. Álex Abrines, Víctor Claver i Pau Gasol formen part d'aquest talentós grup. Claver no seguirà a les ordres de Jasikevicius, però Abrines va renovar abans de marxar amb la selecció. Per la seva banda, la llegenda internacional Pau Gasol anirà als Jocs sense dir si es retira o si accepta continuar una temporada més al Barça tot i tenir 41 anys. A més, el jove argentí Leandro Bolmaro hi participarà amb la seva selecció, que justament ha quedat enquadrada en el mateix grup que l'Espanya de Gasol.

L'handbol, molt representat

Són 13 els blaugranes presents al torneig olímpic d'handbol. Després de ser campions d'Europa, nou jugadors que aquest curs han format part de la plantilla del Barça seran presents als Jocs, juntament amb quatre nous fitxatges per a la temporada vinent, que dirigirà Antonio Carlos Ortega. Gonzalo Pérez de Vargas, Raúl Enterríos, Aleix Gómez i l'acabat d'incorporar Ángel Fernández compartiran vestidor a la selecció espanyola, una de les favorites per penjar-se una medalla. Timothey N'Guessan, Dika Mem, Ludovic Fabregas i un dels fitxatges, Melvyn Richardson, competiran amb la selecció francesa. Per la seva banda, Thiagus Petrus i Haniel Langaro jugaran amb el Brasil, i Luís Frade representarà Portugal. Dues altes en l'equip tanquen la llista d'olímpics blaugranes, el porter argentí Leo Maciel i el lateral egipci Ali Zein.

L'únic blaugrana sense companys de club a la seva categoria és Miquel Delás de Andrés. El capità del Barça –i de la selecció– d'hoquei herba formarà part de la llista de 18 jugadors del seleccionador Fred Soyez. Delás participarà així en uns Jocs per tercera vegada. Buscarà amb els seus companys la setena medalla olímpica en aquesta disciplina.

Els pericos que volen a Tòquio

Javier Puado i Óscar Gil representaran l'Espanyol. El davanter i el lateral seran companys de Pedri, Eric García i Mingueza. Puado marxa als Jocs amb la renovació sota el braç: el davanter ha allargat la seva vinculació amb l'Espanyol fins al 2025, després d'una bona temporada en què ha donat mostra del futur que té al davant. Mentre que Puado serà una de les referencies en atac, Óscar Gil és una de les opcions per a Luis de la Fuente al lateral dret.

stats