SUV esportiu
Misc 05/02/2021

Audi presenta l’SQ2, un SUV de 300 CV per 52.780 euros

La marca d’Ingolstadt presenta la versió més esportiva del Q2, un SUV capaç d’accelerar de 0 a 100 en 4,9 segons i amb tracció integral

2 min
Ausi SQ2

L’Audi Q2 ha sigut una de les sorpreses comercials de la marca d’Ingolstadt fins just abans de l’esclat de la pandèmia, amb un bon rendiment comercial i uns percentatges de vendes fins i tot una mica per sobre del que s’esperaven. El mes d’abril arribarà la versió esportiva SQ2, la variant més potent a l’espera d’una hipotètica versió RSQ2, que de moment no està prevista en els plans immediats de la marca alemanya.

Detall mecànica Audi SQ2
Detall mecànica Audi SQ2

Aquest SQ2 fa servir el més que conegut motor gasolina de quatre cilindres 2.0 TFSI, que arriba als 300 CV i 400 Nm de parell, associat a un canvi automàtic S tronic de set relacions i un sistema de tracció integral quattro. A més, aquesta versió esportiva compta amb una electrònica específica que reparteix el parell sobre cada roda per fer més segurs i efectius els revolts, cosa que, sumada a una carrosseria 20 mil·límetres més baixa i una direcció més directa, promet millorar força el comportament dinàmic del conjunt.

Pel que fa a l’estètica, el SQ2 destaca per alguns detalls com ara els embellidors, les llandes de 18 polzades (opcionalment poden ser de 19), un nou para-xocs posterior i un difusor que integra una doble sortida de les cues d’escapament.

Interiors Audi SQ2
Interiors Audi SQ2

Als interiors, el nou SQ2 manté el disseny de la resta de models però inclou el quadre d’instruments digital Audi Virtual Cockpit de sèrie amb aplicacions específiques S, així com pedals d’alumini, entapissats de cuir i tela als seients i la consola central, i un nou material anomenat Dinamica que és un teixit realitzat a partir de materials reciclats, amb un tacte semblant a la camussa i que substitueix l’Alcantara.

L’Audi SQ2 també presenta un equipament de seguretat de sèrie molt complet, que inclou ajudes a la col·lisió, control de creuer adaptatiu, reconeixement de senyals de trànsit, assistent a l’aparcament i sistema de manteniment de carril, entre altres.

Audi SQ2
Audi SQ2

El preu base del nou Audi SQ2 al mercat espanyol serà de 52.780 euros, tot i que les versions més equipades amb paquets específics de climatització, infoentreteniment, sistema d’àudio signat per Bang&Olufsen i paquets dinàmics i esportius segur que s'enfilaran fins al voltant dels 65.000 euros. Una quantitat de diners força considerable per al SUV premium de moda i que arribarà durant el mes d’abril als concessionaris del país.

stats