Misc 01/12/2014

Almenys 10 morts en un nou atemptat en un mercat de Nigèria

Tot apunta a que l'atac, el segon al mateix lloc en una setmana, podria ser obra dels terroristes de Boko Haram

Efe
2 min
El personal de seguretat inspecciona la zona després de l'explosió a la mesquita de Kano, al nord de Nigèria. STRINGER / REUTERS.

Maiduguri (Nigèria)L'explosió de dues bombes en un mercat al carrer de la ciutat de Maiduguri, al nord de Nigèria, ha deixat almenys 10 víctimes mortals, segons fonts policials. És el segon que es registra en aquest mercat, el més important de la ciutat, en una setmana, després que dues noies s'hi immolessin dimecres passat matant 35 persones. Malgrat ningú no s'ha atribuït l'autoria dels atacs, tot indica a que podrien ser obra de Boko Haram, que ha convertit el nord del país en l'epicentre de la seva insurgència.

El portaveu de la policia de l'estat de Borno, Gideon Jubrin, ha alertat que el nombre de víctimes podria augmentar en les properes hores, perquè hi ha víctimes molt greus.

Segons ha declarat un testimoni al diari nigerià 'The Premium Times', les explosions podrien haver estat provocades per dues dones suïcides, igual que va passar en l'atemptat de la setmana passada en aquest mateix mercat, que va ser atribuït al grup terrorista islamista Boko Haram.

Boko Haram ha implantat, des de fa mesos, un règim del terror a la zona del nord de Nigèria, i ha protagonitzat nombrosos atemptats en zones concorregudes. L'atac d'aquest dilluns ja és el quart que es produeix des de principis d'any en mercats al carrer, que s'han convertit en un objectiu freqüent del grup terrorista.

També se sospita que els islamistes radicals podrien estar darrere de l'atemptat del passat divendres contra la mesquita de Kano (al nord del país), on van perdre la vida almenys un centenar de persones, en l'atac més sanguinari registrat a Nigèria dels darrers mesos. Segons el govern nigerià, Boko Haram ja ha deixat 3.000 víctimes mortals aquest any.

stats