BARÇA
Misc 25/06/2020

Arthur Melo, de gran esperança a moneda de canvi per salvar el pressupost

El Barça confia en tancar en breu el seu traspàs a la Juve. Pjanic arribaria al Camp Nou

i
Toni Padilla
4 min
Arthur Melo intentant superar dos jugadors de l’Athletic dimarts.

BarcelonaVa arribar amb la Copa Libertadores sota el braç i un horitzó obert davant seu al Camp Nou. Però dos anys després, el Barça es vol treure de sobre el brasiler Arthur Melo, de 23 anys, en una operació en què la idea és intercanviar-lo per Miralem Pjanic, migcampista bosnià de la Juve, de 30 anys. Així, la Juve pagaria 70 milions pel brasiler i el Barça, 60 pel bosnià, operacions que permetrien als dos clubs quadrar part del pressupost de la temporada, que acaba la propera setmana als despatxos. Però no als terrenys de joc.

El brasiler va negociar ahir amb el club torinès i de mica en mica es va fent la idea que la temporada que ve portarà una samarreta blanca i negra. El brasiler ha insistit un i altre cop que la seva idea era seguir a Barcelona, però forçat per tothom ha acceptat negociar aquestes darreres hores. I una bona suma de diners pot acabar de resoldre aquesta operació, en què els dos clubs tenen depositades moltes esperances. Segons RAC1, Arthur ha parlat amb Dani Alves, qui li ha parlat molt bé de la Juve.

Arthur, titular contra l’Athletic en un partit que va millorar un cop ell va enfilar el camí dels vestidors i va donar pas a Riqui Puig, va debutar el 2018 amb el Barça jugant a un nivell molt alt, com en un partit a Wembley contra el Tottenham. Ritme de joc alt, passades atrevides, connexió amb els puntes. El jugador de Goiás semblava a punt per assumir el complicat repte d’ocupar un espai on en el passat havien manat homes com Guardiola, Xavi o Iniesta. Però no ho ha aconseguit. Entre les lesions i el seu comportament fora del camp, que li ha guanyat enemics dins del mateix club, Arthur ha vist com la seva carpeta és la primera de la llista de jugadors que haurien de marxar. En part per una qüestió esportiva, però també per diners.

Els dos clubs volen tancar l’operació aquesta setmana, abans del 30 de juny, per poder incloure l’entrada de diners en el tancament de l’exercici econòmic de la temporada 19/20, un exercici nefast per les conseqüències del coronavirus. És a dir, seria repetir una operació similar a la que es va produir a finals de la temporada passada amb el traspàs de Cillessen al València i l’arribada de Neto a Barcelona. Aquestes últimes temporades el Barça havia arribat a dedicar un espai als seus pressupostos per a operacions de mercat encara no fetes, motiu pel qual la pressió per poder tancar alguna operació els pròxims dies creix. De fet, abans del 30 de juny es tancaran diferents operacions, algunes de jugadors del filial, que permetran al club ingressar diners i evitar pèrdues. La Juve i el Barça porten mesos parlant per fer negocis, aprofitant que mantenen bones relacions als despatxos i que els clubs han entès que després de veure com el covid-19 fa miques el mercat cal arribar a acords. Els dos clubs, però, sempre topaven amb un problema: Arthur no vol marxar de Barcelona. La mare del jugador ha arribat a respondre missatges de periodistes explicant que les negociacions entre els dos clubs anaven per bon camí. Com era veritat, de fet. Els dos clubs ho veuen igual, més enllà de debatre sobre uns milions amunt, uns milions avall. El problema sempre ha sigut Arthur, que no volia marxar a Itàlia. Una situació difícil de gestionar per al mateix Quique Setién, que va admetre després del partit contra l’Athletic que el jugador no està del tot centrat. “No sé res de tot això, però en tot cas li demanarem que estigui centrat en nosaltres. Ens ajuda molt a mantenir la pilota. Li demanem coses diferents a les que li demanaven abans i això requereix temps”, va dir. De portes enfora, el cos tècnic defensa el grup, però dins del vestidor barcelonista s’admet que en ocasions no és fàcil centrar-se en la feina, perquè alguns jugadors estan negociant els contractes que determinaran on jugaran els pròxims anys. Rakitic, que va marcar contra l’Athletic, és un dels altres futbolistes del primer equip que no sap què passarà amb ell en les pròximes setmanes.

Mentre el Barça feia temps per veure el partit del Madrid contra el Mallorca, els responsables esportius de la Juve i el mateix club blaugrana van avançar feina. Ara les dues entitats es mostren una mica més esperançades amb poder tancar aquesta operació, ja que la lliga italiana ofereix unes condicions fiscals més bones als futbolistes, fet que permetria a Arthur passar a guanyar més diners en un mercat en què gairebé tothom deixarà de guanyar. La Juve ha millorat l’oferta del salari i ahir va seguir negociant amb Arthur Melo per millorar aquesta oferta, que passaria dels cinc milions nets per temporada. I Arthur s’ho pensa, si bé abans no volia ni escoltar la possibilitat d’anar a viure a Torí.

Pjanic, a la porta d’entrada

Si aquesta operació es tanca aquesta setmana vinent, abans de la data límit del 30 de juny, Arthur seguiria jugant al Barça fins que acabi aquesta temporada. I Pjanic, a la Juve, tal com va anunciar la FIFA, per poder evitar que els jugadors marxin d’un club a un altre quan encara queden partits d’aquesta lliga per disputar-se. El migcampista bosnià, de 30 anys i amb experiència en clubs com el Lió, el Roma i ara el líder de la lliga italiana, arribaria al Camp Nou rebaixant-se el sou. El Barça, doncs, pagaria menys diners al bosnià que al brasiler. I podria fer constar els 70 milions com una operació d’aquesta temporada, fraccionant el pagament dels 60 milions en els pròxims exercicis.

stats