Misc 10/12/2014

Almenys 4 morts en un atemptat en un mercat de Nigèria

Se sospita que l'atac ha estat obra dels terroristes islamistes de Boko Haram

Efe
1 min
El personal de seguretat inspecciona la zona després de l'explosió a la mesquita de Kano, al nord de Nigèria. STRINGER / REUTERS.

LagosQuatre persones han mort en un atemptat al mercat tèxtil Kantin Kwari a la ciutat nigeriana de Kano, quan dues dones suïcida han detonat artefactes explosius, segons fonts policials. De moment ningú no s'ha atribuït l'atac, però se sospita que ha estat obra del grup terrorista islamista Boko Haram.

Set persones més han resultat ferides, inclosos alguns dels venedors del mercat, que és el més gran d'aquesta zona de Nigèria.

L'atac d'aquest dimecres ja és el cinquè que es produeix des de principis d'any en mercats al carrer, que s'han convertit en un objectiu freqüent del grup terrorista.

Kano ha estat objectiu d'una desena d'atemptats del grup terrorista Boko Haram aquest any. A finals de novembre, suposats membres del grup terrorista van fer explotar tres bombes i van obrir foc contra les persones que pregaven a la mesquita principal de Kano, deixant almenys 100 morts i desenes de ferits.

El grup jihadista, que manté segrestades més de 200 nenes des del passat mes d'abril, ha assassinat a 12.000 persones en els últims cinc anys. Només aquest any, han mort més de 3.000 persones en mans del grup terrorista, segons el govern nigerià.

stats