Misc 24/12/2013

Almenys tretze morts en un atemptat amb bomba contra un edifici de la policia a Egipte

El govern egipci ha apuntat cap als Germans Musulmans com a autors de l'atac, però ells ho neguen i han condemnat l'acte

Agències
2 min

El CaireAlmenys tretze persones, entre elles vuit policies, han mort i 134 han resultat ferides aquest dimarts en un atemptat amb cotxe bomba contra la Direcció de Seguretat de la província egípcia de Dakahliya, situada a Mansura, al delta del riu Nil, segons l'agència oficial Mena.

Tanmateix, la xifra podria ser superior, ja que una font de seguretat consultada per Efe eleva a 14 les víctimes i a més de 250 els ferits.

Segons l'agència estatal Mena, entre els morts hi ha dos coronels, un sergent i cinc reclutes de Policia. A més, entre els ferits està el cap de la direcció de Seguretat de Dakahliya, així com policies i civils. Després de l'explosió, part de l'edifici s'ha ensorrat, segons les mateixes fonts.

El governador de Dakajliya, Omar Shawadfi, ha assenyalat que l'atemptat s'ha perpetrar a primera hora de la matinada amb un cotxe carregat amb una gran quantitat d'explosius. L'atac a la seu de seguretat ha causat importants destrosses a la façana i ha danyat els edificis propers, entre ells l'ajuntament de Mansura, el teatre i una sucursal bancària, així com diversos vehicles de la policia i civils.

Shawadfi ha fet una crida a la població perquè doni sang, ja que hi ha ferits de gravetat, que han estat ingressats a l'hospital de Mansura.

El govern acusa els Germans Musulmans d'estar darrera de l'atemptat

El govern egipci ha qualificat els germans musulmans de "grup terrorista" i ha assegurat que estan darrera de l'atemptat. El primer ministre interí, Hazem al Beblawi, ha afirmat que els autors no quedaran impunes.

El portaveu governamental Sharif Shauki ha dit a l'agència estatal de notícies Mena, que els Germans Musulmans han mostrat " la seva cara més cruel per atemorir Egipte i vessar la seva sang". Shauki ha advertit que aquests actes "no dissuadiran" els passos a seguir en el full de ruta i tampoc impediran que els ciutadans "votin de forma massiva" en el pròxim referèndum constitucional.

El govern egipci, sorgit el 3 de juliol després d'un cop d'estat que va enderrocar al president Mohmed Mursi, prepara un referèndum sobre la nova Constitució per als propers 14 i 15 de gener i que també preveu realitzar eleccions eleccions parlamentàries i presidencials a començaments del 2014.

Els Germans Musulmans diuen que el govern desestabilitzar el país

Per la seva part, els Germans Musulmans han negat les acusacions, han condemnat l'atemptat i asseguren que el govern està aprofitant aquest atac per desestabilitzar Egipte.

Els Germans Musulmans consideren aquest acte com "un atac directe a la unitat del poble egipci i exigeixen una investigació sense demora perquè els autors d'aquest delicte siguin portats davant la justícia," han dit en un comunicat.

"No és una sorpresa que (el primer ministre Hazem) el-Beblawi, el titella de la Junta Militar, hagi decidit aprofitar-se de la sang d'egipcis innocents amb declaracions incendiàries dirigides a fomentar una major violència, caos i inestabilitat ", ha afegit el comunicat.

stats