BARÇA
Misc 09/07/2014

Alexis marxarà a l’Arsenal i deixarà uns 40 milions d’euros

El representant del jugador xilè tancarà aviat el fitxatge

T.p./n.g.
2 min
Alexis el dia de la seva presentació com a jugador del Barça. Tres anys després marxa a Anglaterra.

BarcelonaDesprés de tres temporades vestint de blaugrana, Alexis Sánchez està a tan sols un pas de deixar el Barça. El davanter xilè està a punt de fitxar per l’Arsenal, i s’espera que l’operació es tanqui en les pròximes hores. L’Arsenal pagarà al Barça una quantitat pròxima als 40 milions d’euros pel davanter.

El club blaugrana tenia decidit des de feia setmanes vendre el jugador de Tocopilla, però la primera opció, el Liverpool, no va prosperar. Andoni Zubizarreta, el vicepresident Jordi Mestre i el responsable de l’àrea de futbol, Raül Sanllehí, van proposar al Liverpool incloure Alexis en l’operació per portar Luis Suárez al Barça, però el tècnic Brendan Rodgers no va acceptar-ho. Després que el Liverpool tanqués la porta al xilè, el Barça va deixar clar als altres clubs interessats en Alexis que el jugador estava al mercat.

Llavors alguns equips de la lliga italiana es van interessar en el jugador internacional xilè, que havia jugat a l’Udinese, on va deixar un bon record, però ni l’Inter ni el Juventus estaven disposats a pagar una xifra ideal per al Barça. El club blaugrana volia aconseguir una quantitat superior als 36 milions d’euros que va pagar ara fa tres any a l’Udinese pel jugador. El Barça va pagar 26 milions més uns 11,5 milions en concepte de plusos per partits jugats i títols guanyats. El Barça, doncs, va comunicar a tots els altres equips interessats que només acceptaria una xifra similar, i finalment l’Arsenal ha sigut el club més persistent. També s’havia relacionat el Manchester City amb el jugador.

L’agent d’Alexis, Fernando Felicevich, ja és a Londres per acabar de tancar el fitxatge del que seria el segon traspàs del Barça aquest estiu -després del de Cesc al Chelsea-, tal com van informar diferents mitjans anglesos. El jugador xilè, de fet, viatjarà fins a la capital anglesa en les pròximes hores per passar la revisió mèdica i signar el seu nou contracte, de quatre anys de durada, amb l’equip d’Arsène Wenger, motiu pel qual no haurà de començar la pretemporada amb el Barça.

El Barça entén que necessitava vendre un dels jugadors d’atac per fer espai a Luis Suárez. A més, necessitava ingressar uns 100 milions d’euros amb els jugadors que marxen per poder equilibrar els números en un estiu en què podria arribar a gastar més diners que mai. A l’espera de tancar la fórmula per pagar el fitxatge d’Alexis -segurament serà a terminis-, el club s’assegura uns diners clau per poder fitxar l’uruguaià Luis Suárez.

Alexis Sánchez va arribar al Barça la temporada 2011/12 i va marcar 15 gols en 40 partits, en una temporada en què l’equip va guanyar quatre títols. Durant la temporada següent, la 2012/13, només va marcar sis gols. Des del punt de vista individual, el seu millor any ha sigut l’últim, en què ha arribat als 21 gols amb el Barça, tot i que no ha guanyat cap títol important.

stats