Misc 12/02/2014

El llarg temporal al Regne Unit passa factura al govern de Cameron

El primer ministre britànic ha decidit cancel·lar el seu viatge al Pròxim Orient després d'un hivern catastròfic. L'alerta vermella per forts vents es manté activada a bona part d'Anglaterra i Gal·les

Ara
1 min
Militars mobilitzats a l'oest de Londres. AFP

BarcelonaEl primer ministre britànic, David Cameron, viu un dels moments més tensos de la seva legislatura després de setmanes d'aiguats i forts vents arreu del país. Almenys una desena de persones ja han mort des del desembre i les comportes que eviten l'entrada del mar al Tàmesi i la inundació de bona part de Londres estan al límit.

Després de setmanes d'intenses pluges i un fort temporal de mar, ara s'ha activat l'alerta vermella per forts vents tant al nord-est d'Anglaterra com a l'oest Gal·les, amb ratxes que poden superar els 160 km/h. El Servei Meteorològic ha advertit que els vents seran els més intensos d'un hivern molt plujós.

A banda, l'Agència de Medi Ambient manté catorze alertes d'inundacions "greus" –de risc per a la vida– als comtats a prop de Londres per on passa el riu Tàmesi davant la possibilitat que es desbordi.

Cameron ha participat aquest dimecres en una reunió del comitè d'emergència Cobra, destinat a avaluar la situació i a decidir les pròximes mesures.

El ministeri de Defensa ha mobilitzat 600 uniformats a les zones afectades perquè col·loquin sacs de sorra, tot i que no s'ha descartat que augmenti el nombre de soldats.

Però l'actuació de 10 Downing Street està sent qüestionada tant per grups d'ecologistes com de l'oposició. La partida pressupostària destinada a les inundacions és més baixa amb l'actual govern que durant l'etapa laborista i els ajuntaments han hagut de posar més de la seva part.

A més, la majoria de ministres estan ignorant els consells d'observadors del canvi climàtic, que alerten del risc que comportarà per a Londres i la conca del Tàmesi l'augment del nivell del mar.

stats