Bàsquet - Lliga Endesa
Misc 28/12/2021

Els positius per coronavirus sacsegen el món del bàsquet

La Lliga Endesa acumula ajornaments i perilla el clàssic de diumenge

2 min
La plantilla del Barça, al Nou Congost de Manresa

BarcelonaEl coronavirus torna a colpejar amb força el bàsquet. L'ACB ha anunciat alguns ajornaments i noves dates per a la disputa de diferents partits. La Lliga Endesa busca nova data per al partit que el Barça, que té Pierre Oriola, Kyle Kuric i Nick Calathes infectats, i el MoraBanc Andorra, que va detectar set positius, havien de jugar aquest dimarts, i el clàssic de diumenge també perilla, ja que el Reial Madrid té un brot. L'equip blanc, de moment, ha ajornat els seus pròxims partits contra el Joventut de Badalona i contra el Fenerbahçe.

El Reial Madrid ha tingut deu afectats per covid-19 durant les últimes dues setmanes i mitja: Pablo Laso, Thomas Heurtel, Fabien Causeur, Vincent Poirier, Anthony Randolph, Juan Núñez, Guerschon Yabusele, Ádám Hanga, Sergi Llull, Jeff Taylor i Carlos Alocén. Els únics jugadors del primer equip que han aconseguit esquivar el virus són Rudy Fernández, Edy Tavares, Nigel Williams-Goss i Tristan Vukcevic. Per evitar l'ajornament del clàssic, el conjunt madrileny necessita recuperar almenys cinc efectius.

La Basketball Champions League, per la seva banda, va ajornar el partit que el Baxi Manresa havia de jugar aquest dimarts contra el Hapoel Bank Yahav de Jerusalem. A més, l'equip bagenc va veure com l'ACB reprogramava la data per als seus partits contra el Monbus Obradoiro, el MoraBanc Andorra i el Barça. En total, el conjunt acumula 13 casos positius en els últims dies.

El Joventut de Badalona, que té quatre infectats, va ajornar el seu partit d'aquest dijous contra el Rio Breogan.

Els jugadors del MoraBanc Andorra.

Normativa ajustada

Els clubs de l'ACB, reunits aquest dilluns en una assemblea extraordinària, van acordar per unanimitat estendre com a màxim fins al 30 de gener la data prevista per al final de la primera volta. La 17a jornada servirà per determinar la classificació per a la Copa del Rei de Granada 2022. L'objectiu és facilitar la recuperació de partits ajornats i la igualtat competitiva entre tots els clubs.

Si el 30 de gener no s'haguessin pogut disputar tots els partits previstos, es prendrà com a criteri principal per a la classificació per a la Copa del Rei el percentatge entre victòries i derrotes a 30 de gener, i computaran únicament els partits corresponents a la primera volta.

Els maldecaps pel coronavirus no només afecten la Lliga Endesa, ja que els dos equips catalans de la LEB Or també tenen confinats. El Força Lleida CE es va sotmetre a tests d’antígens abans de la represa dels entrenaments d’aquesta setmana i va detectar casos positius de covid-19. El Bàsquet Girona es troba en la mateixa situació, i per això el duel català d'aquest dimarts es va ajornar. A la Lliga Femenina Endesa, el Cadí La Seu va ajornar el seu partit contra el Lointek Gernika Bizkaia.

stats