Les Illes Balears és la zona on més ha crescut el domini .cat en el darrer any

La comunitat catalanoparlant continua creixent any rere any a internet

Ara Balears
2 min
Les Illes Balears és la zona on més ha crescut el domini .cat en el darrer any

PalmaLa comunitat catalanoparlant continua creixent any rere any a internet. Cada cop més persones fan servir el català per comunicar-se a les xarxes, per fer cerques als buscadors d’internet i utilitzen la versió en català de les seves aplicacions i dispositius electrònics.

Aquesta tendència es veu reflectida en el creixement de dominis .cat, un domini per a webs amb contingut en català o que estiguin relacionades amb la cultura catalana. Des que l’any 2005 es va aprovar el domini.cat, ja hi ha més de 108.000 registres, una bona representació de l’ús del català a la xarxa.

Les Illes Balears és la zona on més ha crescut el domini .cat en el darrer any

El 88% de dominis .cat es reparteixen entre Catalunya, el País Valencià, la Franja, l’Alguer i les Illes Balears. Precisament, les Illes Balears és la zona on el domini.cat ha crescut més respecte de l’any anterior. Tot i que encara suposa un 2,63% del total de dominis.cat, la seva crescuda és significativa.

Per conèixer amb profunditat l’ús del domini.cat a les Illes Balears, parlam amb Don Dominio, registrador acreditat del domini .cat des de 2009 amb seu a les Illes Balears. “El fet de compartir la llengua catalana com a element integrador dels territoris catalanoparlants és el que ens varen portar a signar el contracte amb la Fundació punt CAT. No podem deixar de banda d’on venim i la importància que té una llengua dins la cultura d’un país”.

Preguntam a Don Dominio sobre l’ús del domini.cat a les Illes Balears, tenint en compte que ha estat el territori on el domini ha crescut més en el darrer any i es mostren optimistes al respecte. “El català és també la llengua oficial de les Illes Balears per tant el domini.cat hi encaixa perfectament en tots els àmbits, ja siguin educatius, empresarials, divulgatius o lúdics. Creiem que la tendència seguirà a l’alça, ja que cada dia és més important tenir presència a la xarxa i la millor manera d’aconseguir-ho és amb un domini i espai web propis que t’identifiquin”. Don Dominio és un agent registrador de dominis des de 2007.

A més del domini.cat, a dia d’avui gestionen més de 800 extensions i 320.000 dominis per als seus clients. “Per a nosaltres és important oferir un valor afegit a la compra del domini, per això oferim als usuaris la possibilitat d’adquirir tot el necessari per crear la seva pròpia web, allotjament web amb diferents característiques, comptes de correu personalitzats i certificats de seguretat SSL”.

Per tal de continuar millorant les sinergies, la Fundació punt CAT, entitat titular del domini.cat, es va reunir fa uns dies amb diverses entitats de les Illes Balears, com el Govern, la Universitat de les Illes Balears i l’Obra Cultura Balear. La Fundació punt CAT continua treballant per fer arribar el .cat a tots els territoris de parla catalana, tot desenvolupant projectes per reduir l’escletxa digital i col·laborant amb altres entitats per estendre i fomentar el català a internet.

stats