Meteorologia
Societat Meteorologia 18/08/2022

La tempesta i el calabruix arriben a Mallorca i Menorca

L'illa menorquina ha estat la més afectada per la tempesta, ja que també s'hi han registrat fortes ratxes de vent

ARA Balears
1 min

PalmaDesprés d'un vespre en què s'han registrat més de deu mil llamps a les Illes i tempestes, continua la inestabilitat meteorològica. Encara que aquest matí l'Agència Estatal de Meteorologia ha abaixat el nivell d'alerta de taronja a groc, aquest dijous horabaixa han arribat la tempesta i el calabruix a l'Arxipèlag. Aquests fenòmens han afectat sobretot el nord-est de Mallorca i Menorca.

La primera calabruixada ha caigut a Can Picafort i ha estat curta, però molt intensa. En total, s'han registrat 30 litres per metre quadrat en una hora, segons ha informat IB3 a través de les xarxes socials.

Després, la tempesta s'ha dirigit cap a Menorca, ha entrat per Ciutadella i ha acabat afectant gairebé tota l'illa. El front ha començat a entrar-hi a les 14 h amb fortes ratxes de vent que han donat pas a una forta calabruixada que ha sorprès els residents per la grandària. El vent fort també ha generat problemes a l'aeroport, ja que diversos avions han tingut dificultats a l'hora d'aterrar o enlairar-se.

Tempesta a Menorca

Per altra banda, la tempesta elèctrica ha fet botar el diferencial d'una de les dues bombes d'impulsió de les aigües residuals de Portocristo. Pel que fa a la platja, l'Ajuntament de Manacor ha assenyalat que s'ha hissat la bandera vermella a l'espera dels resultats de les analítiques de qualitat de l'aigua que es faran aquest divendres. La tempesta també ha ocasionat desperfectes a la passarel·la.

stats