Onada de calor
Societat Meteorologia 23/07/2022

Medi Ambient suspèn temporalment les autoritzacions d’ús del foc per l'alta temperatura

La prohibició s’estendrà fins dia 1 d’agost a totes les Illes

ARA Balears
1 min
Un efectiu durant una crema controlada.

PalmaDes d’aquest dissabte i fins dia 1 d’agost, la Conselleria de Medi Ambient suspèn temporalment les autoritzacions de cremes i ús del foc atorgades per cremar entre els 50 i 500 metres de terreny forestal a les Illes Balears. Segons han informat en un comunicat, l'alta temperatura i la manca de pluja fan que la situació de risc acumulat d’incendi sigui extrem.

Així doncs, des del Servei de gestió forestal han emprès aquesta mesura per prevenir riscos. Sigui com sigui, la suspensió es pot prorrogar si les circumstàncies per les quals s’ha dictat es mantenen o empitjoren.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha fet una crida a la responsabilitat i a la col·laboració ciutadana davant l’increment de perill d’incendi, "una situació propiciada per l’emergència climàtica que vivim, que ens ha de posar més alerta que mai a l’hora de prendre precaucions per minimitzar el risc". En aquest sentit, Mir ha recordat que "el risc zero no existeix i menys en una situació meteorològica extrema com la d’aquest estiu a les Illes".

Per col·laborar en la prevenció d’incendis forestals, cal recordar que és important tenir faixes d’autoprotecció a les cases en terreny forestal, no utilitzar maquinària que produeixi espurnes, no tirar llosques ni altres residus al bosc ni utilitzar pirotècnia. Si es detecta fum o foc, cal telefonar de seguida a l’112 perquè pugui iniciar immediatament el protocol i que els efectius es puguin desplaçar a l’indret.

stats