Desenes de vehicles, arrossegats per les inundacions a Mallorca

Els pluviòmetres recullen més de 120 litres per metre quadrat

El municipi de Sant Llorenç ha sigut el més afectat per la tempesta d'aquest dimarts a l'illa de Mallorca. El torrent de la localitat s'ha desbordat i ha convertit el poble en un riu improvisat que ha arrossegat tot el que es trobava al seu pas. Desenes de vehicles han sigut arrossegats per la força de l'aigua.

Segons ha informat Ràdio Televisió Espanyola, els pluviòmetres del municipi han recollit més de 120 litres per metre quadrat, i alguns veïns han assegurat que ara mateix no tenen corrent ni cobertura de telèfon.

Per la seva banda, la regidora de Serveis Socials, Maria Galmés, ha assegurat que la imatge que ofereix aquest dimarts al vespre el poble de Sant Llorenç “escarrufa”, i considera que l’impacte de les pluges torrencials pot ser pitjor que el que va tenir lloc el 6 de setembre de 1989, en què el poble també va quedar inundat. “La plaça de l’Ajuntament és un autèntic torrent. Està plovent des de les quatre de l’horabaixa”, ha assegurat la regidora a l’ARA Balears. La Guàrdia Civil està intervenint, intentant que no hi hagi desplaçaments de la gent i assegurant-se que no hi hagi danys personals. Les carreteres estan tallades.

Alguns dels afectats han decidit mostrar la situació que es viu actualment al municipi mallorquí a través de les xarxes socials.

L'Aemet ha activat el nivell taronja màxim per precaució, i el 112 ha comunicat a través del seu compte de Twitter, que, per precaució, les carreteres Ma-12 al km 12,5, Ma-32 al km 12,400, Ma-6040 al km 8 i Ma-15 al km 57 estaran tallades fins a nou avís.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF