Ficció

Les sèries 'vintage' són per a l'estiu

Durant el mes de juliol HBO Max ha farcit el seu catàleg de ficcions ja acabades que en alguns casos no es podien veure enlloc

3 min
Una imatge d''Urgencias'

BarcelonaLes sèries antigues –és a dir, les que es van emetre fa uns anys i ja fa temps que es van acabar– són un fons d'armari més que necessari per a les plataformes. Friends i la guerra per aconseguir els seus drets d'emissió n'és l'exemple més clar: fa quatre anys la comèdia sobre els sis amics de Nova York es va convertir en el contingut més vist de Netflix. Aquest juliol HBO Max, que, per cert, és qui té ara els drets de Friends, ha incorporat progressivament al seu catàleg una llista de sèries vintage amb solera, moltes de les quals no estaven disponibles a cap plataforma. HBO Max, que viu moments estranys a Europa, on acaba d'aturar tota la seva producció local amb les excepcions dels mercats espanyol i francès, confia en les ficcions de sempre i el fenomen del rewatching per retenir els subscriptors. Fem un repàs a les sèries que HBO Max ha anunciat que rescatarà:

1.
'Alf'

Disponible a HBO Max des del 10 de juliol

Els protagonistes de la comèdia

Un clàssic de les comèdies familiars dels anys 80. La sèrie, que té quatre temporades de més de 20 capítols, explicava la història dels Tanner, una família de classe mitjana que havia de fer front a l'aparició d'un estrany ésser arribat de l'espai exterior a qui posaven el sobrenom d'Alf, acrònim de l'expressió en anglès alien life form (forma de vida alienígena). L'Alf, que provenia del planeta Melmac i era un devorador de gats, havia d'acostumar-se a la vida a la Terra, una situació que sempre provocava embolics per als Tanner. Una proposta pensada per als fans més recalcitrants de la nostàlgia.

2.
'Urgencias'

Disponible a HBO Max a partir del 17 de juliol

George Clooney a 'Urgencias'

Molt abans de l'aparició d'Anatomia de Grey, les necessitats mèdiques televisives les cobria Urgencias, un drama que va tenir 15 temporades i que, sobretot, va servir per descobrir George Clooney, que interpretava el pediatre Doug Ross. La sèrie amb més nominacions de la història dels Emmy –122– s'ambientava en el servei d'urgències d'un hospital universitari de Chicago on hi passava de tot. El seu creador era Michael Crichton, responsable també del llibre Parc Juràssic, i que l'any 1974 havia escrit un primer guió basant-se en les seves experiències com a estudiant de medicina en un servei d'urgències. Als anys 90, Crichton i Steven Spielberg es van aliar per portar al cinema Parc Juràssic i, just després, van començar a treballar en Urgencias basant-se en el guió que l'escriptor havia elaborat als anys 70. Fins ara la sèrie no es podia veure a cap plataforma i només estava disponible en format DVD.

3.
'Parks and recreation'

Disponible a partir del 18 de juliol

'Parks and recreation'

Feia temps que els seus fans reclamaven que tornés a estar disponible en alguna plataforma, després de la seva desaparició inesperada d'Amazon Prime. Parks and recreation, successora de l'esperit de The office, és d'aquelles sèries on l'espectador se sent feliç. Com a bona comèdia ambientada en un lloc de treball, el seu fort són les personalitats discordants dels protagonistes, tots ells treballadors del departament de parcs i jardins del poble de Pawnee, a Indiana. Degut a la dificultat per veure-la a través de plataformes, aquesta comèdia és encara una gran desconeguda per a bona part del públic general. Els que s'hi acostin gràcies a la seva entrada a HBO Max hi descobriran un dels personatges femenins més icònics de la televisió dels darrers anys, Leslie Knope, l'entusiasta funcionària interpretada per Amy Poehler, una de les còmiques sorgides de Saturday Night Live. Els espectadors també podran veure els orígens de Chris Pratt molt abans de convertir-se en home Marvel.

4.
'Downton abbey'

Disponible a HBO Max a partir del 25 de juny

'Downton Abbey'

Castell anglès, te de mitja tarda i comentaris lapidaris de Lady Grantham. Aquests són els tres elements imprescindibles de Downton abbey, la sèrie de tassetes que més fortuna ha fet els últims anys (ha tingut dues continuacions en forma de pel·lícula). Si encara queda algú que no hagi gaudit dels amors i desamors dels Crawley, HBO Max n'ofereix una nova oportunitat. Val a dir, però, que la sèrie britànica és gairebé omnipresent en l'oferta de streaming: a més d'estar a HBO Max, també es pot veure a Netflix, Amazon Prime i RTVE Play (en aquesta última plataforma de manera totalment gratuïta).

5.
'The office'

Disponible a HBO Max a partir de mitjans d'agost (data encara per determinar)

'The office' es pot veure actualment a Amazon

Junt amb Friends, The Office és la joia de les comèdies vintage per a les plataformes. De nou temporades, apareix de forma recurrent entre els continguts més vistos dels serveis de streaming on està disponible (ara mateix Netflix i Amazon). I és que la sèrie protagonitzada per Steve Carell és garantia d'èxit: sembla gairebé impossible que hi hagi algú al món que no rigui amb les ocurrències dels treballadors de Dunder Mufflin, tots ells personatges a mig camí entre el patetisme i l'adorabilitat. Fins i tot un ésser sovint mesquí com és Michael Scott, interpretat per Carell, s'acaba guanyant el cor dels espectadors. Si li doneu una oportunitat hi trobareu gags que no oblidareu mai.

stats