Mèdia 27/07/2015

'Saber y ganar' s'equivoca i planteja les mateixes preguntes al mateix concursant amb dos dies de diferència

El director del concurs de La 2, Sergi Schaaff, ha demanat disculpes per l'error al programa del defensor de RTVE

Ara
1 min

BarcelonaEl concurs de La 2 'Saber y ganar' va cometre un error sorprenent pel qual ja s'ha disculpat: els dies 23 i 25 de juny va plantejar la mateixa bateria de preguntes al mateix concursant dins de la prova 'Cada sabio con su tema'. El cas no va passar desapercebut a un seguidor del programa, Roberto Barato, que es va posar en contacte amb el defensor de l'espectador de la televisió estatal, Ángel Nodal, per demanar explicacions per aquest fet.

La queixa va trobar resposta aquest dissabte [minut 16.10 del vídeo] al programa 'RTVE responde', un espai mensual en què el defensor exposa les crítiques rebudes i ofereix als responsables de la cadena la possibilitat d'explicar-se. En aquest cas concret va ser el mateix director de 'Saber y ganar', Sergi Schaaff, qui va admetre públicament l'error, va demanar disculpes a l'audiència i va expressar el seu "decidit propòsit i compromís de no recaure novament en cap reiteració".

Segons Schaaff, "de manera incomprensible" la "cadena de treball" del programa "no va detectar en temps hàbil" la repetició del guió. "Quan es va descobrir l'error ja no va ser possible esmenar l'equivocació", continua el director, i afegeix que "com que el resultat d'aquesta prova no modificava el resultat final [del concurs] es va optar, amb pesar, pel mal menor, és a dir, per emetre la repetició".

stats