Controvèrsia
Mèdia 14/08/2022

Sean Bean, polèmic per criticar els coordinadors d'intimitat

Diverses actrius s'han posicionat a favor d'aquesta nova figura laboral

À.G.
2 min
Sean Bean i Lena Hall, en un episodi de 'Snowpiercer'

BarcelonaLes escenes de passió són prou delicades perquè la indústria audiovisual hagi reforçat els últims temps els protocols per assegurar que no resulten incòmodes als intèrprets. El canvi més notable és la popularització dels coordinadors d'intimitat. Però l'actor Sean Bean no està gaire a favor d'aquest nou càrrec, ja que segons ell ho redueixen tot "a un exercici mecànic" i maten l'espontaneïtat: "Ja no pots deixar que la cosa flueixi".

La seva companya de càsting a la sèrie Snowpiercer, Lena Hall, va ser ràpida a contestar. Sobretot perquè Bean havia declarat que la intèrpret "tenia un background en cabaret musical, així que estava disposada a tot". L'actriu va aclarir que, tot i haver estat còmoda en les escenes íntimes amb el seu amant a la ficció, de cap manera es podia inferir que haver treballat en cabaret la predisposava a acceptar-ho tot. "Si em sento còmoda amb el meu company d'escena i amb la presència d'altres persones al plató, no necessitaré un coordinador d'intimitat, però si una part de mi se sent estranya, sobreexposada o ho troba de mal gust, o bé qüestionaré la necessitat de l'escena o voldré que hi hagi un coordinador d'intimitat".

També Emma Thompson ha volgut intervenir en el debat. "Els coordinadors d'intimitat són la novetat més fantàstica en la nostra feina. I no, no pots simplement «deixar que la cosa flueixi». Hi ha una càmera, hi ha un equip tècnic. No estàs tu sola en una habitació d'hotel, sinó que estàs envoltada per un grapat de paios que van carregant coses amunt i avall, així que no és una situació còmoda, i punt".

Paradoxalment, l'actriu va fer aquestes declaracions en una ràdio australiana com a part de la promoció del film Good luck to you, Leo Grande, que malgrat les múltiples escenes sexuals i amb nuesa no va disposar de coordinador d'intimitat. És per això que Daryl McCormack, coprotagonista del film, va aclarir: "Els coordinadors són realment importants, i la seva feina és valuosa, útil i necessària. Però, al mateix temps, vam ser capaços de parlar-ne entre nosaltres. I vam constatar que, a partir de la seguretat i la connexió que vam trobar, era molt apassionant construir-ho nosaltres sols, de la mà del director".

Rachel Zegler, que es va fer popular amb el remake de West Side story, es va sumar a les crítiques a Bean. Per a l'actriu, els coordinadors "estableixen un entorn segur per als actors". Segons el seu parer, "l'espontaneïtat en les escenes íntimes pot ser perillosa". I concloïa: "Desperta't", en referència a Bean. Parlant de la seva experiència personal en la pel·lícula de Spielberg, escrivia: "Van ser molt considerats amb una debutant com jo i també van educar els que m'envoltaven i que ja tenien anys d'experiència". La britànica Jameela Jamil (She-Hulk) també va recórrer a Twitter per expressar el rebuig a la crida a l'espontaneïtat de Bean. "És que només hauria de ser mecànic. És com quan es roda una escena perillosa. La nostra feina, com a intèrprets, és precisament que no sembli mecànica. Però ningú vol una grapejada improvisada...".  

stats