Mèdia 08/04/2021

Rocío Carrasco descriu l'episodi en què el seu fill petit va tornar de casa del seu pare amb un braç trencat

Ho explica en el sisè episodi de la seva docusèrie a Telecinco, emès aquesta matinada

3 min
Rocío Carrasco a Telecinco.

BarcelonaUn nou episodi de la sèrie documental Rocío: explicar la verdad para seguir viva ha posat Antonio David Flores contra les cordes. En l'emissió que ha tingut lloc aquest dijous a la matinada –titulat Quién te crees tu i el número sis dels 12 previstos– Rocío Carrasco va explicar que durant els primers temps després de divorciar-se del pare dels seus fills, en un cap de setmana, el seu fill petit, David, va tornar de casa del seu pare amb el braç trencat. "El 26 de maig de l'any 2002, diumenge. Tarda a lliurar-me als nens, arriben a les 23.30 h de la nit i la nena tenia col·legi l'endemà. Quan tinc el nen en braços el toco, li faig petons i veig que té un bony al braç d'una mida impressionant", explica Carrasco. "Li pregunto a la Rocío [la seva filla] i em diu que [el fill petit] ha caigut d'una llitera, i que el seu pare li havia dit que ja el portaria al metge jo. Li vaig preguntar quan havia passat allò i em va dir que divendres. El Fidel [la seva parella actual] em va dir que calia anar a urgències, que el nen tenia el braç trencat, i jo li deia que no podia ser... No em cabia al cap que un bebè estigués amb el braç trencat des d'un divendres o un dissabte... Vam anar a urgències i el meu fill tenia el braç trencat per la meitat", recorda la filla de Rocío Jurado.

Amb els documents que allà li van donar –que va aportar al programa d'aquesta matinada– va anar al jutjat de guàrdia a posar una denúncia per "negligència en els deures de custòdia". No obstant, en el documental també explica que posteriorment la va retirar perquè no volia fer res "en contra del pare" dels seus fills, per protegir-los a ells i no elevar més el conflicte generat pel divorci, que va tenir lloc el 1999. "Era el seu pare i jo volia que tingués una imatge que a la llarga ha jugat en contra meva. Cada vegada que he dit: "Estima el teu pare", he soscavat una mica més la meva integritat com a mare i com a dona, perquè ha jugat sempre en contra meva", conclou Carrasco en el documental.

Lluita per la custòdia

Carrasco també va parlar en el programa de la lluita per la custòdia dels seus dos fills que va començar quan es va divorciar del que havia sigut el seu marit, que a l'obtenir només caps de setmana alterns va decidir recórrer la sentència sobre la custòdia judicialment. Després de la seva separació el 1999, un jutge va atorgar a Rocío Carrasco la custòdia dels seus fills Rocío i David, que tenien tres anys i tot just uns mesos. Antonio David recorre la sentència i se sotmet als pares i fills a un examen psicosocial: "Jo no m'hi oposo però em va semblar bastant traumàtic, fort i dantesc", comentava ahir al documental sobre la seva vida Carrasco. "La meva filla estava espantada i em preguntava què era el que passava", rememorava sobre les seves visites a comissaria i entrevistes amb una psicòloga. Els informes diuen sobre la nena que manté una bona relació amb la mare però expressen preocupació per com pot influir la guerra per la custòdia iniciada per Antonio David Flores sobre els fills. "Patirà perquè el dia de demà li diran el que el seu pare o la seva mare van dir", relaten els documents.

"A mi cap jutge em pren els fills. No hi ha cap document oficial que digui que m'han pres la custòdia i l'hi han donat al pare. No és veritat. Quan veig que la custòdia dels nens és meva i inamovible, dic: pas següent. Una vegada vaig ser conscient que tenia el que volia, que era el que m'importava, jo vaig demanar la nul·litat eclesiàstica", recorda Carrasco, que va haver de sentir com determinats mitjans explicaven que un jutge li havia pres els nens. En la sentència que li donava la custòdia a ella també s'establia que el pare de les criatures hauria de pagar a la mare una pensió alimentària de 170.000 pessetes pels dos fills. En la petició de custòdia que va fer ell a posteriori, segons el testimoni de Carrasco i informacions aparegudes en premsa, se li sol·licitava una pensió alimentària d'un milió de pessetes.

Aquests fets provats documentalment són especialment rellevants perquè contrasten amb l'opinió pública que el seu exmarit ha generat al llarg dels últims vint anys, en què ella ha mantingut silenci sobre tots els fets que van envoltar el seu divorci. En moltes ocasions es va assenyalar Carrasco com una "mala mare" als mitjans perquè així ho donaven a entendre les aparicions del seu exmarit, Antonio David Flores, al qual ningú contestava amb proves ni verbalment. Les explicacions expressades per ella ahir a la nit posen de manifest una realitat que no havia sigut feta pública fins ara i que situaria Carrasco suposadament com una doble víctima, de la pressió mediàtica i del seu exmarit.

stats