Sèries

Una Sofía Vergara guerrera i un relat bèl·lic amb segell de Spielberg protagonitzen les sèries de la setmana

L'actriu colombiana es converteix en la narcotràficant Griselda Blanco, i AppleTV+ estrena 'Masters of the air', continuació de 'Band of brothers' i 'The pacific'

3 min
Sofía Vergara en una escena de 'Griselda'

BarcelonaLes estrenes de sèries de 2024 comencen a agafar embranzida amb l'arribada aquesta setmana d'un dels grans títols de l'any, la molt esperada minisèrie Masters of the air. Però hi ha vida més enllà de la producció bèl·lica de Tom Hanks i Steven Spielberg. Fem un repàs a les propostes més destacades de la setmana.

1.
'The tourist' (T2)

HBO Max / 24 de gener

Jamie Dornan

Després de protagonitzar un blockbuster com va ser 50 ombres d'en Grey, Jamie Dornan ha reconduït la seva carrera gràcies a la pel·lícula Belfast i a aquesta minisèrie produïda per la BBC. L'actor interpreta un home que es desperta amb amnèsia en un hospital d'Austràlia i que comença una carrera a contrarellotge per intentar esbrinar qui és amb les poques pistes que té. HBO estrena aquest dimecres la segona temporada de la ficció, que ja ha rebut el beneplàcit de la crítica anglesa. "Jamie Dornan està absolutament encantador en aquesta entretingudíssima sèrie", afirma la crítica del Guardian.

2.
'Griselda'

Netflix / 25 de gener

Sofía Vergara en un imatge de la sèrie

En les últimes setmanes l'actriu colombiana ha ocupat molts titulars de mitjans espanyols per enfrontar-se a Pablo Motos i els seus comentaris absurds durant una entrevista a El hormiguero. El rebombori mediàtic ha fet que part del públic hagi oblidat que el motiu de la visita de Vergara era promocionar Griselda, la sèrie que protagonitza i produeix sobre la fundadora d'un dels càrtels més rendibles de la història. La sèrie, que compta amb el suport de l'equip de Narcos i s'ambienta al Miami dels anys 70 i 80, arriba amb polèmica perquè un dels fills de Griselda Blanco ha decidit denunciar Netflix i Vergara argumentant que han usat la imatge de la seva mare sense permís. Michael Corleone Blanco, el fill de la narcotraficant –batejat en homenatge al protagonista de la pel·lícula El padrí, considera que Netflix ha fet un ús indegut dels relats i declaracions de la seva mare perquè la família no ha rebut cap remuneració i demana que se suspengui l'estrena de la sèrie.

3.
'Zorro'

25 de gener (Amazon) i 28 de gener (La 1)

Miguel Bernardeau

Enèsima reinterpretació del vigilant que defensa els drets dels pobles indígenes de Califòrnia que pateixen l'opressió dels rics i poderosos. Després que Antonio Banderas l'immortalitzés al cinema, ara és Miguel Bernardeau, molt popular gràcies a Élite, qui es posa a la pell de l'heroi. L'actor interpreta Diego de la Vega, fill d'un terratinent, que quan descobreix les injustícies diàries que pateixen els habitants de la Califòrnia de principis del segle XIX, s'enfunda la màscara i la capa per intentar ajudar-los. La mexicana Renata Notni interpreta Lolita Márquez, l'amor de joventut del protagonista. La sèrie, que primer s'estrenarà a Amazon i després a RTVE, ha estat definida com una ficció de caràcter familiar i tindrà 10 episodis. A banda de Bernardeau i Notni, també formen part del repartiment de la sèrie actors reconeguts com Luis Tosar i Elia Galera.

4.
'Masters of the air'

AppleTV+ / 26 de gener

Austin Butler en un moment de la sèrie històrica

Steven Spielberg i Tom Hanks es retroben per produir una nova aventura bèl·lica, Masters of the air, que tanca el tríptic sobre la Segona Guerra Mundial que forma amb Band of brothers i The Pacific (totes dues disponibles a HBO i Netflix). Basada en la novel·la homònima de Donald L. Miller, la minisèrie segueix les vides dels homes que formen l'esquadró de bombarders número 100, encarregat de sobrevolar i bombardejar l'Alemanya nazi en condicions extremes. La sèrie, que mostra des de la vida bucòlica dels camps anglesos fins als horrors dels camps de presoners alemanys, és un retrat psicològic i emocional de l'impacte que la guerra va tenir en aquests homes. Més enllà de l'alta qualitat de la producció, Masters of the air destaca pel seu repartiment, format per alguns dels actors joves del moment: Austin Butler, conegut per haver estat l'Elvis de Bazz Luhrman; Callum Turner, protagonista de l'última pel·lícula de George Clooney i actual parella de Dua Lipa; Barry Keoghan, d'actualitat pel film Saltburn; i Ncuti Gatwa, conegut per Sex education i actual Dr. Who.

5.
'Expatriadas

Amazon / 26 de gener

Nicole Kidman en un moment de la minisèrie

Nicole Kidman segueix la seva carrera televisiva, no només com a actriu sinó també com a productora. L'australiana és una de les tres protagonistes d'aquesta minisèrie basada en una novel·la de Janice Y.K. Lee que parla del dol, l'empatia i la multiculturalitat i que està dirigida per Lulu Wang, que va cridar l'atenció de la crítica amb la pel·lícula The Farewell. Al Hong Kong de 2014, la Margaret, interpretada per Nicole Kidman, és una mare de tres fills que es planteja preguntes sobre la maternitat després de patir una important pèrdua. La seva història s'entrellaça amb la de la seva veïna, la Hilary (Sarayu Blue), que està desesperada per tenir un fill i així salvar el seu matrimoni. El tercer vèrtex del triangle és la Mercy, una noia coreanoamericana que s'acaba de llicenciar de la Universitat de Colúmbia (Nova York) i que sota l'aparença d'un esperit lliure amaga molts problemes.

stats