'Les Illes que a Charles Darwin li hauria agradat conèixer' rep el seu segon guardó

El documental dirigit per Toni Escandell ha guanyat el Premi d'Excel·lència de Naturalesa i Vida
Salvatge 2019 a l'Accolade Global Film Compettion

El documental 'Les Illes que a Charles Darwin li hauria agradat conèixer: Illes Balears' de Paleârtica Films, dirigit per Toni Escandell, ha estat guardonat amb el Premi d'Excel·lència de Naturalesa i Vida
Salvatge 2019 a l'Accolade Global Film Compettion. Aquesta és la segona vegada que rep un reconeixement, ja que el mes de juny ja va rebre l’Award of Excellence de naturalesa en el Best Shorts Competition de Califòrnia 2019.

Escandell s'ha mostrat agraït i il·lusionat per aquest segon guardó i ha assegurat que quan varen fer el documental no esperaven que tingués tanta repercussió ni reconeixement. "Supòs que el fet d'utilitzar la història de Charles Darwin ha fet que més gent s'interessi per aquest documental". 

'Les Illes que a Charles Darwin li hauria agradat conèixer: Illes Balears' és un relat sobre la fauna i la flora de les Balears des de la prehistòria fins avui, a través d’una història fictícia que porta Charles Darwin a recórrer l’arxipèlag, com va fer a les Galápagos. Per què Darwin hauria volgut conèixer aquestes illes? Perquè, com relata al film el director, Toni Escandell, el popular científic anglès hi hauria pogut fonamentar la teoria de l’evolució com ho va fer a les illes equatorianes, observant animals com la sargantana, que evolucionà a l’arxipèlag d’una manera totalment diferent que a la resta del món.

Toni Escandell ha avançat que estan treballant en un nou documental per commemorar els 25 anys de la Reserva de la Biosfera i es dirà 'Menorca: reserva de la biosfera'. Segurament sortirà a la llum entre els mesos de novembre i desembre, segons ha dit el mateix director. Aquest treball l'han realitzat en 4K i assegura que tenen molt bones perspectives i esperances de tornar a rebre el mateix suport que han rebut amb els seus altres projectes.   

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF