Netflix vol cobrar una quota addicional als usuaris que comparteixin els seus comptes

La companyia està provant aquesta mesura a Xile, Costa Rica i el Perú

2 min
Una persona mira Netflix al mòbil

Netflix vol acabar amb el costum de molts usuaris de compartir els seus comptes amb amics o familiars amb qui no conviuen. Segons avança la revista Variety, la companyia està provant una nova normativa a Xile, Costa Rica i el Perú que obliga els clients que comparteixen les seves credencials a pagar un extra. Aquest canvi no implica que no es pugui compartir un compte, sinó que per fer-ho s'haurà de pagar més.

"Sempre hem facilitat que les persones que viuen juntes puguin compartir un compte de Netflix, amb funcions com perfils separats i múltiples opcions de streaming, amb les tarifes estàndard i premium. Aquestes opcions són molt populars, però també han creat certa confusió sobre quan i com es pot compartir Netflix. El resultat és que els comptes es comparteixen entre diferents cases, i això té un impacte en les nostres possibilitats d'invertir en grans sèries i pel·lícules", explica Chengyi Long, director d'innovació de producte a Netflix.

La prova que Netflix està desenvolupant a Xile, Costa Rica i el Perú preveu que els usuaris paguin un extra per incloure més membres al compte. Aquestes persones tindran el seu propi perfil, recomanacions de continguts, usuari i contrasenya a un cost força inferior del que costa una subscripció a Netflix. A Costa Rica, per exemple, afegir un nou membre té un cost extra de 2,99 dòlars.

Com ha passat amb altres proves que ha fet Netflix, aquesta funció no té per què convertir-se en permanent i dependrà del feedback que rebi l'empresa mentre dura el test. Netflix és la plataforma de streaming amb més implantació arreu del món, però el seu ritme de nous subscriptors s'ha alentit, fet que dificulta el seu creixement. La companyia va tancar el 2021 amb 18 milions de nous usuaris, una xifra bastant per sota de la del 2020, quan va arribar als 37 milions.

Que Netflix fa temps que busca la manera d'acabar amb els comptes compartits ja se sabia. Fa una setmana el digital The Verge informava que diferents usuaris havien alertat d'una nova funció que obligava l'usuari a verificar que era el propietari del compte. Si l'usuari no era capaç de verificar la seva identitat no podria consumir cap contingut. "El test està dissenyat per assegurar-nos que les persones que estan utilitzant un compte de Neftlix estan autoritzades a fer-ho", va explicar llavors un portaveu de la companyia.

stats