Mèdia 10/05/2022

Mor el periodista del cor Jesús Mariñas als 79 anys

Patia un càncer de bufeta des del 2021

2 min
Jesus Mariñas

BarcelonaEl periodista Jesús Mariñas, un veterà de la informació rosa, ha mort avui als 79 anys a causa d'un càncer de bufeta, segons ha anunciat la revista Diez Minutos, de la qual era col·laborador. Segons detalla la publicació, l'estat de salut del periodista, al qual es va detectar un càncer el 2021, havia empitjorat en els últims temps i portava un mes ingressat a l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid.

Mariñas, que ha estat acompanyat fins a l'últim moment pel seu marit, Elio Valderrama, amb qui portava més de 32 anys de relació, està considerat un pioner del periodisme del cor a Espanya. Tot i que la seva salut havia empitjorat, seguia col·laborant amb Diez Minutos i la setmana passada hi va publicar la seva última columna, centrada en els plans de futur d'Isabel Pantoja. "Soc d'una altra època i d'una altra mentalitat, m'espanta la paraula càncer. Això li passa, sobretot, a la gent de la meva generació. Ho superaré. S'ha d'admetre, superar-ho i lluitar-hi", explicava des de les pàgines de la revista. A més d'escriure a Diez Minutos, també col·laborava a altres mitjans com La Razón i el programa televisiu Espejo público.

Nascut a la Corunya l'any 1942, la il·lusió de Mariñas era treballar a Madrid, però abans d'instal·lar-se a la ciutat va passar per Barcelona i Castelló. De fet, el cronista va començar la seva carrera al diari El Ideal Gallego, on assegurava que bàsicament es dedicava a servir cafès. Amb 20 anys va aconseguir una plaça a El Mediterráneo, de Castelló, i d'allà va saltar a Barcelona, on assegurava que havia descobert la llibertat.

Mariñas va començar a despuntar quan el va fitxar Luis del Olmo per al programa radiofònic Protagonistas, on va fer una secció en què desgranava la vida dels famosos. El moment de més popularitat el va viure amb Tómbola, el programa de Canal 9 que es va convertir en una icona de la teleporqueria.

stats