Obituari

Mor l'actor James Michael Tyler, el Gunther de 'Friends'

Patia un càncer de pròstata des del 2018

À.G.
2 min
James Michael Tyler, caracteritzat com a Gunther

BarcelonaDol entre la legió d'amics de Friends. L'actor James Michael Tyler, que interpretava el personatge de Gunther –l'icònic gerent de la cafeteria Central Perk– ha mort aquest diumenge, com a conseqüència del càncer de pròstata que patia. "El món el va conèixer com a Gunther de la famosa sèrie Friends, però els seus éssers estimats el van conèixer com a actor, músic, defensor de la conscienciació sobre el càncer i estimat espòs", indicava el representant Toni Benson, en un comunicat. Tyler va revelar al juny que patia la malaltia, en una entrevista al programa NBC Today. Segons va explicar, se li va diagnosticar el setembre de 2018, durant un examen rutinari, però ben aviat va fer metàstasi als ossos. Tenia 59 anys.

Tot i que les seves intervencions sempre eren breus, Gunther va aparèixer en uns 150 episodis al llarg de les deu temporades de la sèrie. Permanentment desagradable, el seu punt feble era l'amor mai no consumat que sentia per la Rachel, el personatge que interpretava Jennifer Aniston. A banda de Friends, també se'l va poder a veure a sèries com Scrubs; Sabrina, la bruja adolescente i Modern Music. "Els nostres pensaments estan amb la família, amics, col·legues i seguidors", ha piulat el compte oficial de Warner Bros TV, actual posseïdora dels drets de Friends. Tyler va poder participar en l'especial de reunió que la HBO Max va gravar amb els sis actors principals per promocionar la seva nova plataforma.

També Jennifer Aniston reaccionava a la notícia de la mort de Tyler: "Friends no hauria sigut el mateix sense tu. Gràcies per totes les rialles que vas aportar a la sèrie i a les nostres vides. Et trobarem molt a faltar". També Courteney Cox ha escrit paraules de record per a l'intèrpret: "La mida de la gratitud que sempre tenies i que mostraves cada dia al plató és la mida de la gratitud que conservo per haver-te conegut. Descansa en pau, James". Lisa Kudrow, per part seva, escrivia: "James Michael Tyler, et trobarem a faltar. Gràcies per ser sempre allà, amb nosaltres". I Matt LeBlanc penjava una foto d'ells dos a la sèrie, amb el text: "Vam riure molt, tio. Se't trobarà a faltar. Descansa en pau, amic meu".  

stats