Mèdia 22/04/2022

Mor als 52 anys Rosa Mariscal, actriu d''Hospital Central'

Donava vida a la pediatra Andrea Valverde, que mantenia una relació amb el doctor Vilches, interpretat per Jordi Rebellón

1 min
Rosa Mariscal en una escena de 'Hospital Central'

BarcelonaL'actriu Rosa Mariscal ha mort aquest dijous a l'edat de 52 anys, segons ha informat l'Acadèmia de Cine espanyola a través de les seves xarxes socials. Mariscal, que ha mort a causa d'un càncer, es va fer popular gràcies al drama mèdic Hospital Central, on interpretava la pediatra Andrea Valverde, que mantenia una relació amb el doctor Vilches, a qui donava vida Jordi Rebellón, mort al setembre a conseqüència d'un ictus. Al gener també va morir un altre dels integrants del repartiment de la sèrie, Arturo Arribas, que va perdre la vida a causa d'un incendi que va tenir lloc a casa seva.

Mariscal va treballar a Hospital Central entre el 2000 i el 2003 i va aparèixer en una vuitantena d'episodis. El seu personatge era una doctora d'origen humil amb moltes ganes de progressar que en les primeres temporades de la sèrie vivia una història d'amor apassionada amb el doctor Vilches. Al final de la sisena temporada, la metge deixava l'hospital per anar a viure al camp amb la seva germana. La trajectòria televisiva de Mariscal també inclou sèries com ara Periodistas, Siete vidas o Herederos. En l'àmbit de cinema va treballar en pel·lícules com Agujetas en el alma de Fernando Merinero, Cuando vuelvas a mi lado de Gracia Querejeta, o Amor, curiosidad, prozak y dudas de Miguel Santesmases. 

En teatre va participar en obres com FuenteovejunaPoeta en Nueva York, Yerma o Todos eran mis hijos.

stats